Susirūpinęs sparčiu sekso pramonės augimu, režimas surinko jos darbuotojas, nuvežė į kareivines, kur jos buvo verčiamos daryti pritūpimus, eiti žąsele bei voliotis purve.

Australų pranešime apie šias griežtas priemones teigiama, kad tai prilygo kankinimams: moterys buvo viešai gėdijamos, joms nebuvo leidžiama miegoti. Viena iš moterų pareiškė, kad koneveikimas buvo toks, kad ji pasijuto „tarsi filme „Ruandos viešbutis“.

Naujojo Pietų Velso universiteto darbuotojų pateikiamoje ataskaitoje nagrinėjamas elgesys su sekso pramonės darbuotojais nuo tada, kai pernai buvo įvestas Nusikaltimų dekretas, kuriame saugumo pajėgoms suteikiami įgaliojimai sulaikyti žmones, įtariamus savo kūno pardavinėjimu. Įstatymais uždrausta prostitutes įdarbinti ar su tokiomis moterimis gyventi. Tokią tvarką įvedė Fidžio premjeras bei kariuomenės vadas Frankas Bainimarama, perėmęs valdžią į savo rankas 2006 metais.

Ataskaitoje nurodoma, kad pasirodžius dekretui Fidžio sekso pramonės darbuotojos surenkamos ir vežamos į kareivines, kur jos verčiamos išsirengti, patiria seksualinį priekabiavimą arba liepiama voliotis purve. Moterys paprastai sulaikomos 24 valandoms.

„Jie sudegino mūsų perukus, liemenėles ir liepė voliotis ant šlapios žemės, padengtos drėgnu dirvožemiu, - sakė moteris vardu Magda - Jie kumščiavo mus. Jie mus spardė. Jie ne kaltino mus, o tiesiog kankino“. Kita moteris pasakojo, kad jos grupė buvo žadinama kas tris keturias valandas ir visoms buvo liepiama daryti pritūpimus ar eiti žąsele po 30-40 žingsnelių.

„Mes buvome verčiamos ant galvų užsidėti kelių eismui naudojamus kūgius, tada jie ant viršaus uždėjo peruką ir liepė šokinėti ant vienos kojos, tempti savo ausis ir kartoti „Aš niekada daugiau neparsidavinėsiu“. Kai kurios moterys buvo išvoliojamos purve, o vėliau nuvežtos prie jūros, kur kariai mėtė į jas butelius ir šaukė „Eik į jūrą ir išsiplauk savo pi***dą“.

Sekso pramonė Fidžyje labai išplitusi. Manoma, kad prostitucijos mastai šioje šalyje ne daug atsilieka nuo Tailando lygio.

Ataskaitoje teigiama, kad kariuomenė ėmėsi griežtų priemonių, kurios dažniausiai taikomos Lautokos miesto apylinkėse, įvedus naujus įstatymus. Teigiama, kad jie nustūmė sekso pramonę į pogrindį bei pablogino darbo sąlygas moterims, kurios vargiai gali reikalauti, jog būtų naudojamasi prezervatyvu.