Pasak K.Provalovo, Estija delsia išduoti vizas Rusijos užsienio reikalų ministerijos, taip pat ambasados darbuotojams, o kartais apskritai atsisako jas išduoti. "Todėl, pagal diplomatines tradicijas, šis procesas pasidaro abipusis", - pareiškė jis interviu laikraščiui "Postimees".

Anot diplomato, Estijos ir Rusijos santykiai nuo praėjusių metų rugpjūčio ėmė blogėti. "Griūva visa tai, kas buvo sukurta bendromis pastangomis dešimtojo dešimtmečio antrojoje pusėje", - teigė K.Provalovas.

Pasak ambasadoriaus, dėl dvišalių santykių blogėjimo kaltė tenka Estijai. Kaip pavyzdį jis pateikė Estijos teismo sprendimą paskirti baudą Estijos gyventojui, Rusijos piliečių sąjungos aktyvistui Olegui Morozovui, atsisakiusiam savo noru palikti Estiją.

K.Provalovas taip pat priminė artėjantį Piotro Rožoko, kuris, anot diplomato, rūpinasi Rusijos piliečių padėtimi Estijoje, teismo procesą. "Tai irgi sulaukia atgarsio mūsų šalyje, kur P.Rožokas turi daug bičiulių ir prijaučiančiųjų", - pažymėjo diplomatas.

K.Provalovas apkaltino Estiją ir dėl to, kad čia iki šiol neįregistruoti Maskvos patriarchatui pavaldžios Estijos apaštališkosios stačiatikių Bažnyčios įstatai.

"Be to, Estijos valdžia išsiuntė du mūsų diplomatus, nors ji buvo įspėta, kad šis žingsnis padarys didelę ir ilgalaikę žalą mūsų dvišaliams santykiams", - pareiškė naujasis Rusijos ambasadorius Taline.