Trisdešimtmetis politikas svarbias pareigas partijoje užėmė aštuonerius metus. Gegužę jis netikėtai pareiškė paliekantis postą ir baigiantis karjerą politikoje. Savo sprendimą jaunas politikas argumentavo nuovargiu.

„Labai pavargau nuo nuolatinio dėmesio, kurį man rodo žiniasklaida. Pasiilgau privatumo. Pavargau nuo nesibaigiančių skandalų, susijusių tiek su mano darbu, tiek su asmeniniu gyvenimu“, – kalbėjo politikas.

Be to, kaip skelbia „Eesti Ekspress“, gegužės 12 dieną Centro partijos vicepirmininkas Janusas Karilaidas gavo tam tikros informacijos, su kuria susipažinus buvo priimtas sprendimas surengti skubų partijos suvažiavimą.

Dienraštis skelbia, kad J. Karilaidas gavo momentinių P. Toobalo ir penkiolikmečio vaikino susirašinėjimo socialiniame tinkle „Facebook“ nuotraukų. Susirašinėjimas buvo akivaizdžiai seksualinio pobūdžio, konkretus ir nepaliekantis abejonių, kad jie turėjo intymių santykių.

Remiantis „Eesti Ekspress“ informacija, paauglys gyvena Taline, jis priklauso Centro partijos jaunimo skyriui. Žurnalistams pavyko trumpai pabendrauti tiek su moksleiviu, tiek pačiu politiku, tiek tais, į kurių rankas pateko tokia asmeninė informacija.

Estijoje amžius, kurio sulaukę žmonės gali užsiimti seksualiniais ryšiais, yra 14 metų, todėl politiko ir moksleivio ryšiai nėra nusikaltimas: esą viskas vyko abiejų sutikimu, be pinigų. Talino meras ir Centro partijos lyderis Edgaras Savisaaras bandė politiką įtikinti pasilikti poste, tačiau dalis partijos narių primygtinai reikalavo P. Toobalo atsisakyti.