Per vizitą į Kijevą St.Fuele apsvarstė šį klausimą su Ukrainos vadovybe.

Jis susitiko su Ukrainos prezidentu Viktoru Janukovyčiumi, pirmuoju vicepremjeru Andrejumi Kliujevu, užsienio reikalų ministru Kostiantynu Heraščenka. Be to, eurokomisaras susitiko su buvusia premjere Julija Tymošenko, kuri šiuo metu laikoma Kijevo tardymo izoliatoriuje.

Per vizitą St.Fuele pažymėjo, jog susitarimas dėl asociacijos yra "geriausia perspektyva Ukrainos piliečiams, siekiant užtikrinti tai, kad jų ateitis bus grindžiama Europos vertybėmis".

"Aš pabrėžiau, kad Europos Sąjunga susirūpinusi dėl nepakankamos pažangos, vykdant kai kurias kritiškai svarbias reformas Ukrainoje, tarp jų konstitucinę ir teismų reformas. Įvyko nuodugni mūsų diskusija šiais klausimais", - pažymėjo eurokomisaras.

Be to, per susitikimą su šalies vadovybe St.Fuele pabrėžė didelį ES susirūpinimą dėl pasirinktinai taikomo teisingumo Ukrainoje, visų pirma Julijai Tymošenko ir kitiems politikams bei buvusiems pareigūnams.

"Įvyko mūsų naudingas pasikeitimas nuomonėmis dėl vadovavimo ekonomikai ir būtinybės gerinti verslo klimatą, užtikrinti dujoms sąžiningą ir rinkos kainą, taip pat užtikrinti, Ukrainos, kaip energetikos bendrijos narės, įsipareigojimų vykdymą", - pažymėjo jis.

Kaip sakoma pranešime, įvykusio vizito tikslas buvos pasirengti būsimam Ukrainos ir ES viršūnių susitikimui, kuris numatytas gruodžio 19 dieną Kijeve, taip pat apsvarstyti kai kuriuos svarbius ir dabartinių dvišalių Ukrainos ir ES santykių klausimus, ir klausimus, kurių tikslas - ilgalaikė politinė asociacija ir ekonominė integracija.