JAV ir Britanija įspėjo dėl naujų sankcijų, kurios būtų atsakas į ir toliau po sekmadienį vykusių derybų tęsiamus antskrydžius prieš Alepo miestą.

Alepo gyventojas agentūrai BBC sakė, kad pastarąsias 24 valandas miestas buvo stipriai bombarduojamas, o žemę drebino bunkeriams griauti skirta amunicija.

Remiantis „Reuters“ pranešimais, Turkijos remiami sukilėliai sekmadienį iš „Islamo valstybės“ (IS) perėmė devynių teritorijų kontrolę ir grupuotė buvo išstumta iš simboliškai svarbaus Dabiko miesto.

JAV valstybės sekretorius Johnas Kerry po sekmadienį Londone vykusio susitikimo su Britanijos užsienio reikalų ministru Borisas Johnsonas sakė, kad Alepe kasdien vykdomi „nusikaltimai žmoniškumui“.

B. Johnsono teigimu, svarstomos papildomos sankcijos prieš Sirijos režimą ir jo rėmėjus. Be kita ko, tikimasi, kad Britanija, Prancūzija ir Vokietija pirmadienį Liuksemburge vyksiančiame ES susitikime ragins stipriau pasmerkti Rusijos ir Sirijos vykdomus bombardavimus.

Anot agentūros „Reuters“, diplomatai aptars naujas paliaubas kartu su stebėjimo misija, naują raginimą vesti taikos derybas, prieigą prie ES pagalbos ir pasiūlymus dėl ekonominių sankcijų 20-čiai sirų, įtariamų vadovaujant atakoms prieš civilius.