Iš Suomijos kilusią istorijos mokslų daktarę į šalį prisivyliojo Londono Queen Mary universitetas. Čia moteris legaliai dirba, moka mokesčius ir gyvena su britu vyru.

Kaip žurnalistams pasakojo pati E.J. Holmberg, po referendumo dėl „Brexit“ „dėl šventos ramybės“ moteris nusprendė pateikti dokumentus gauti rezidento JK statusą nepaisant to, kad yra ES pilietė ir gali legaliai gyventi šalyje be jokių papildomų dokumentų.

Vidaus reikalų ministerija moters prašymą atmetė dėl „techninių priežasčių“. E.J. Holmberg nusprendė nebešvaistyti pinigų ir nebetęsė rezidento aplikacijos proceso, nes teisiškai jis jai iš tiesų nereikalingas.

Tačiau praėjusį ketvirtadienį istorikė sulaukė nemalonaus laiško, kuriame buvo dėstoma, jog nepateikus papildomų dokumentų, Vidaus reikalų ministerija priėmė sprendimą moterį deportuoti.

E.J. Holmberg duotas vienas mėnesis šalį palikti savo valia, o kitu atveju grasinama suėmimu ir priverstine deportacija iš šalies.

„Tokie veiksmai bet kokį žmogų priverčia jaustis nusikaltėliu. Net nusikaltėliai turi teises, kurių turi būti laikomasi. Kaip ES pilietis gali būti deportuotas iš JK“, - E.J. Holmberg stebėjosi JK migracijos tarnybos elgesiu.

Vidaus reikalų atstovas komentavo, kad įvyko klaida, o E.J. Holmberg neturėjo sulaukti tokio laiško.

Pasak valdininko, apie šimtas asmenų klaidingai sulaukė panašių grasinimų. Šiuo metu siunčiami laiškai, kurie šių asmenų atsiprašo už nesusipratimą.

Daugiau naujienų saviems Jungtinėje Karalystėje - tiesa.com.