Teismas 2014 metais nusprendė, kad šios grupuotės turėtų būti išbrauktos iš uždraustų teroristinių organizacijų sąrašo dėl techninių priežasčių. ES Taryba, kuri atstovauja visoms 28 valstybių narių vyriausybėms, pateikė apeliaciją. Dabar Europos Teisingumo Teismo patarėja rekomendavo, kad apeliacija būtų atmesta.

Patarėjos, žinomos kaip generalinė advokatė, nuomonė nėra galutinė, tačiau paprastai laikomasi jos nuomonės, kai Europos Teisingumo Teismas priima sprendimą.

ES uždraustų teroristinių organizacijų sąrašas sudarytas po rugsėjo 11-osios atakų prieš JAV 2001 metais, kad blokui būtų suteiktos teisės įšaldyti grupuočių turtus ir tobulinti policijos bei teisingumo pareigūnų bendradarbiavimą.

Tarp 23 grupuočių ir asmenų, įtrauktų į tą sąrašą, yra Kurdistano darbininkų partijos (PKK) kovotojai, Libano karinė grupuotė „Hezbollah“ ir palestiniečių kovotojų grupuotės, pavyzdžiui, „Islamic Jihad“.

Jei „Hamas“ ir „Tamil Tigers“ bus pašalintos iš sąrašo, tai bus svarbus sprendimas šioms grupuotėms.

„Hamas“ visados įrodinėjo esanti ne teroristinė organizacija, o pasipriešinimo judėjimas. Nors pagal grupuotės statutą, ji yra įsipareigojusi sunaikinti Izraelį. ES, JAV, Kanada ir JAV laiko „Hamas“ teroristine grupuote.

Europos Teisingumo Teismo generalinė advokatė sakė, kad ES Taryba padarė procedūrinių klaidų apibrėždama abi grupuotes kaip teroristines. Jos teigimu, Taryba neteisingai rėmėsi vyriausybių padarytais sprendimais. Generalinė advokatė taip pat sakė, kad Taryba neturėjo remtis įrodymais, pateiktais spaudoje ir internete.