Rezoliucija buvo priimta per baigiamąją EP plenarinę sesiją, kurioje buvo svarstomi žmogaus teisių, demokratijos ir teisinės valstybės normų pažeidinėjimo klausimai.

Rusija turi nedelsdama ir nekeldama jokių sąlygų paleisti N. Savčenko. Iki šiol nebuvo pateikta jokių konkrečių jos kaltės įrodymų. Rusija turėtų laikytis savo tarptautinių įsipareigojimų žmogaus teisių srityje“, - pabrėžė Europos tarptautinio bendradarbiavimo ir plėtros komisaras Nevenas Mimica.

Be to, EP pasmerkė Rusiją už neteisėtą N. Savčenko pagrobimą ir jos laikymą kalėjime.

Anksčiau buvo pranešta, kad Ukrainos lakūnė N. Savčenko iš Maskvos 20-osios ligoninės vėl grąžinta į tardymo izoliatorių.

N. Savčenko praėjusių metų vasarą pakliuvo į Donbaso separatistų nelaisvę ir buvo išgabenta į Rusiją. Ji kaltinama nurodžiusi koordinates apšaudymui iš minosvaidžių Rytų Ukrainos Luhansko regione, per kurį žuvo du Rusijos žurnalistai. N. Savčenko nepripažįsta savo kaltės.

Kremliaus atstovas: N. Savčenko laukia teismas

Kremliaus pozicija dėl ukrainietės Nadeždos Savčenko nepasikeitė – jos laukia teismas. Tai ketvirtadienį žurnalistams pareiškė Rusijos prezidento Vladimiro Putino spaudos sekretorius Dmitrijus Peskovas.

Jis nekomentavo nei N. Savčenko amnestavimo perspektyvų, nei iš Europos nuskambėjusių pasiūlymų taikyti Rusijai sankcijas už šią bylą.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (426)