Apie tai savo puslapyje „Facebook“ svetainėje parašė Karinių ir politinių tyrimų centro vadovas, grupės „Informacinis pasipriešinimas“ atstovas Dmytro Tymčukas.

„Slovjansko „meras“ Ponomariovas pasiūlė miesto gyventojams „evakuotis“ į Rusiją. Siekdami, kad šis „viliojantis pasiūlymas“ suveiktų, teroristai ne pirmą dieną apšaudo iš minosvaidžių gyvenamuosius kvartalus, meluodami, jog tai daro Ukrainos jėgos struktūrų pareigūnai“, – praneša jis.

Jo teigimu, teroristų idėja aiški. „Evakuacijos“ metu nužudę daug žmonių, separatistai nušaus kelis zuikius. Būtent – visą kaltę suvers Antiteroristinės operacijos pajėgoms ir suteiks V. Putinui svarų argumentą prieš Kijevo veiksmus, išprovokuos dar didesnę paniką ir neleis stabilizuoti padėties regione. O jei pavyks, organizuos masinį gyventojų maištą“, – pažymi jis.

Kaip praneša D. Tymčukas, Donbaso gyventojams reikia visais būdais skelbti žinią: „jokių „evakuacijų“. Jei kas ir ketina be skrupulų šaudyti taikius gyventojus – tai tik patys teroristai, jokiu būdu ne jėgos struktūrų pareigūnai.

DELFI primena, kad separatistų judėjimo lyderis, pasiskelbęs Slovjansko meru, Viačeslavas Ponomariovas pasiūlė miesto gyventojams evakuotis į Rusiją.

Šią iniciatyvą jis pateikė per pasitarimą miesto vykdančiojo komiteto pastate, praneša vietos internetinis puslapis Slavgorod.com.ua.

Viačeslavas Ponomariovas pasiūlė visiems norintiems evakuotis iš miesto ir patikslino, kad dabar „sprendžiamas klausimas dėl Slovjansko gyventojų įkurdinimo“.

„Turime galimybę persikelti į Sviatogorską, Brusino (Donecko sritis), į Rusiją, Krymą“, – pasakė V. Ponomariovas kreipdamasis į Slovjansko gyventojus.