„Atsakymas yra „ne“", – sakė Margaritis Schinas, paklaustas apie galimą J.-C.Junckerio atsistatydinimą „Brexit“ stovyklose pergalės atveju.

Pasak atstovo, J.-C.Junckeris nesiėmė aktyviau dalyvauti kampanijoje, nes Komisija „nebuvo ir nėra Jungtinėje Karalystėje vykstančios kampanijos dalis“.

„Tai Britanijos žmonių reikalas“, – sakė jis.

Nuo Britanijos referendumo rezultatų, jeigu ji nuspręstų pasitraukti iš 28 valstybių Bendrijos, gali priklausyti daugelio politikų, tarp jų ir ministro pirmininko Davido Camerono likimas.

61 metų buvęs Liuksemburgo ministras pirmininkas antradienį įspėjo Didžiąją Britaniją, kad balsavimas už pasitraukimą iš Europos Sąjungos būtų „kenkimo sau pačiam aktas“, dėl kurio kiltų grėsmė viskam, ką europiečiai pasiekė bendromis jėgomis.

„Nugaros kaimynams atgręžimas ir izoliacijos pasirinkimas prieštarautų viskam, ką gina Europa ir Jungtinė Karalystė“, – sakė J.-C.Junckeris, Atėnuose sakydamas kalbą Graikijos verslo lyderiams.

„Pasitraukimas būtų kenkimo sau pačiam aktas“, – pridūrė jis.

Praėjusią savaitę Europos Komisijos vadovas sakė, kad ES „negresia mirties pavojus“, jeigu Britanija iš jos pasitrauks, bet jai reikės iš to pasimokyti.

Prieš mėnesį J.-C.Junckeris įspėjo, kad britai „dezertyrai nebus sutinkami išskėstomis rankomis“ Europos partnerių, jei šalis nubalsuos už išstojimą iš ES.