Grupė, per kurios koncertą buvo nužudyti 89 žmonės, per emocingą interviu leidiniui „Vice“ pasakojo, kaip jie pabėgo iš „Bataclan“ salės ir kokią įtaką ši ataka padarė grupės ateičiai, rašo „The Guardian“.

Grupės gitaristas Edenas Galindo, vokalistas ir vienas iš grupės įkūrėjų Jesse Hughesas bei būgnininkas Julianas Dorio kartu paspruko iš salės per šoninį išėjimą. Pasipylus šūviams, jie nedelsiant pasislėpė už būgnų ir scenos šone.

„Mane pribloškė tai, kad mūsų muzika yra labai triukšminga. Nustelbti per grasikalabius sklindančią mūsų muziką yra labai sunku, bet pirmieji šūviai buvo tokie garsūs, jog iš karto supratau, kad vyksta kažkas negera“, - teigė J. Dorio.

Jie nubėgo nuo scenos, kai jų komandos narys Bootas, pamatęs ištutėjusią užpuoliko apkabą, paragino juos bėgti. Grupė pasuko į persirengimo kambarį ieškoti J. Hugheso merginos Tuesday. Tačiau J. Hughesas, pravėręs duris į koridorių, akis į akį susidūrė su užpuoliku.

„Jis atsisuko, nusiėmė savo šautuvą ir jo vamzdis atsitrenkė į durų rėmą“.

J. Hughesas nedelsiant visiems, einantiems iš paskos, liepė apsisukti ir bėgti laiptais žemyn. Grupė rado Tuesday ir pasišalino per šoninį išėjimą. Atsidūrus gatvėje, J. Hughesas pastebėjo, kad nors žmonės veržėsi pro duris, daug kas nebėgo.

„Atrodė, kad žmonės nežinojo, ką daryti“, - teigė jis.

Grupės bosistas Mattas McJunkinsas neišėjo iš salės su kitais grupės nariais. Kai pasigirdo šūviai, jis pasislėpė po ekrano stalu ir užuolaida.

Tačiau gerbėjai iš karto pro duris pradėjo veržtis ant scenos ir pasuko į gale esantį kambarį. M. McJunkinsas žinojo, kad jo scenos pusėje nėra jokio išėjimo ir mėgino tai pasakyti kitiems.

„Mačiau šūvių blyksnius ir pokšėjimą, ir turėjau skubiai nuspręsti, ar noriu bėgti per sceną, ar man reikia slėptis šiame kambaryje ir tikėtis geriausios baigties“, - sakė jis.

Jis pasitraukė į kambarį su nemaža grupe žmonių, kurie nedelsiant užbarikadavo duris kėdėmis. Šampano butelis, likęs kambario mini šaldytuve, buvo vienintelis jų turimas ginklas.

Daugelis žmonių buvo sužeisti ir kraujavo. Vienas vyras užspaudė šautinę žaizdą vienos moters šlaunyje. Kambarį pradėjo semti vanduo, kurio lygis pakilo iki jų čiurnų. Vanduo pradėjo tekėti laiptais ir kambaryje užsidarę žmonės pradėjo nerimauti, kad jis juos išduos.

„Šūviai artėjo. Jie aidėjo galbūt 10 – 15 minučių. Jie nesiliovė, - pasakojo M. McJunkinsas. - Tuomet jie nutilo ir mus apėmė palengvėjimo jausmas. Tačiau jie vėl prasidėjo“.

Galiausiai nugriaudėjo sprogimas, „kuris sudrebino visą kambarį ir veikiausiai visą pastatą“. M. McJunkinsas vėliau sužinos, kad susisprogdino savižudis.

Po žudynių per jų pasirodymą Paryžiaus „Bataclan“ koncertų salėje amerikiečių grupės „Eagles of Death Metal“ rokeriai pasiryžę vėl čia groti.

„Aš negaliu sulaukti, kada grįšiu į Paryžių“, – pareiškė atlikėjas J. Hughesas.

Jo grupė nori pirmoji surengti pasirodymą dabar uždarytoje koncertų salėje Prancūzijos sostinėje, kai ji vėl atvers duris. „Mūsų draugai buvo ten ir žuvo. Aš grįšiu ir gyvensiu“, – kalbėjo vokalistas.

Per išpuolius Paryžiuje lapkričio 13-ąją žuvo 130 žmonių ir daugiau kaip 350 buvo sužeista. Vien tik „Bataclan“ koncertų salėje, kur koncertavo „Eagles of Death Metal“, žuvo 89 asmenys.

Grupė po išpuolių nutraukė iki gruodžio 10-osios planuotą savo koncertinę kelionę po Europą ir grįžo į JAV. Iš atlikėjų per teroro aktą niekas nenukentėjo, tačiau žuvo fanams skirtų grupės suvenyrų pardavėjas. Tarp žuvusiųjų yra ir trys jų įrašų kompanijos „Universal“ darbuotojai.

Interviu rokeriai sakė: „Mes turime užbaigti turą. Mes neturime kito pasirinkimo“. Ne tik teroristai, bet ir jie „rekrutuos“ žmones, tačiau tam, kad jie būtų gyvenimo dalis, kalbėjo vienas grupės įkūrėjų J. Homme'as.