Grasinimo autorius, prisistatantis Umaru al Basrawi, taip sureagavo į D. Lettermano pasisakymą po JAV birželio 5 dieną paskelbtos žinios, jog per antskrydį Pakistane buvo nukautas „Al Qaedos“ lyderis Ilyasas Kashmiri.

U. al Basrawi rašo, jog D. Lettermanas laidoje užsiminė apie Osamą bin Ladeną ir I. Kashmiri bei „rankomis apėmė savo kaklą ir imitavo nužudymą“.

„Ar čia neatsirastų Sayyidas Nosairas al Mairi, kuris galėtų šiam žydui išpjauti liežuvį ir užčiaupti jį amžiams?“, - rašo U. al Basrawi, užsiimdamas apie S. Nosairą al Mairi, kuris buvo pripažintas kaltu 1990 metais nužudęs Žydų gynybos lygos įkūrėją Meirą Kahane.

D. Lettermanas nėra žydas.

U. al Basrawi, kuris greičiausiai dengiasi slapyvardžiu, musulmonų tinklalapyje paviešino apie 1 tūkst. 200 pasisakymų, teigia „Site Monitoring Service“ analitikas Adamas Raismanas. Ši kompanija, priklausanti „Site Intelligence Group“, teikia informaciją valdžiai ir privatiems klientams apie džihadistų veiklą kibernetinėje erdvėje. A. Raismanas teigia, kad „Shumuka al-Islam“ tinklalapiu naudojasi ir „Al Qaedos“ nariai.

Pastaruoju metu musulmonai ekstremistai vis intensyviau ragina imtis veiksmų prieš taikinius Vakaruose.