Apie A.Shadido, atvykusio į Siriją praėjusią savaitę, mirtį buvo sužinota tik tada, kai jo kolega fotografas Tyleris Hicksas atvežė beveik 20 metų darbo "karštuosiuose taškuose" stažą turinčio žurnalisto kūną į Turkiją.

Sirijos teritorijoje 43-ejų metų A.Shadidas buvo nelegaliai - jo vadovybė Niujorke neinformavo vietos valdžios apie savo žurnalisto atvykimą, būgštaudama, kad gali būti atsisakyta jį priimti.

Žurnalistas turėjo su savimi vaistų nuo lėtinės ligos, bet jie kažkodėl nepadėjo. Prieš kurį laiką jo savijauta smarkiai pablogėjo, ir jis su kolega nusprendė važiuoti į Turkiją. Tačiau pakeliui A.Shadidą ištiko dar vienas priepuolis, kurio jis jau nebeatlaikė.

"Pastarosios Anthony dienos buvo, kaip ir visas jo gyvenimas, kupinos noro papasakoti žmonėms apie įvykius, kurie padės įvesti tvarką Artimuosiuose Rytuose, ir pranešti apie tuos, kurie pateko tarp valdžios priespaudos ir opozicijos kovos gniaužtų", - taip pakomentavo žinią apie žurnalisto mirtį "The New York Times" vykdomoji redaktorė Jill Abramson.

A.Shadidas gimė 1968 metais Oklahoma Sityje imigrantų iš Libano šeimoje. Iki atėjimo 2009 metais į "The New York Times" A.Shadidas dirbo laikraštyje "The Boston Globe", taip pat naujienų agentūros "Associated Press" biure Kaire. Nuo 2003 iki 2009 metų jis buvo "The Washington Post" korespondentas Artimuosiuose Rytuose.

A.Shadidas buvo vienas žymiausių reporterių, dirbusių Vakarų Krante per "Al Aksos intifadą". 2002 metais A.Shadidas, tada dirbęs laikraštyje "Boston Globe", Ramaloje buvo sužeistas į petį, o pernai jis su grupe kitų reporterių buvo areštuotas Libijoje.

Pirmąją Pulitzerio (Pulicerio) premiją A.Shadidas gavo 2004 metais už ciklą straipsnių apie karą Irake, o 2007-aisiais buvo pasiūlytas premijai už įvykių Libane nušvietimą.

2010 metais A.Shadidas vėl tapo prestižinės premijos laureatu - šįkart už JAV kariuomenės išvedimo iš Irako nušvietimą.