Vis dėlto D. Medvedevas nepaneigė, kad ketina dalyvauti 2012 m. prezidento rinkimuose.

„Aš jau apie tai kalbėjau: jei padėtis mūsų šalyje bus normali ir stabili, jei mane palaikys gyventojai, neatmetu tokios galimybės“, – pareiškė prezidentas.

D. Medvedevas pasisakė ir apie vieną iš skaudžiausių Rusijos–Lenkijos santykių klausimų – Katynės bylą. Jis pareiškė, kad nerimta abejoti, ar iš tiesų dėl Lenkijos belaisvių sušaudymo Sovietų Sąjungoje 1940 m. kaltas Stalinas. „Visiškai akivaizdu, kas padarė šiuos nusikaltimus, ir dėl kokių priežasčių. Ir Valstybės Dūma dar kartą grįžo prie šio klausimo. Dėl šio nusikaltimo kaltas Stalinas ir jo bendrai. Aš turiu atitinkamus dokumentus, gautus iš vadinamojo Ypatingojo segtuvo“, – pareiškė D. Medvedevas.

Rusijai dar reikia praeiti ilgą kelią kuriant teisinę valstybę, nes dabar šalis yra tik pradiniame etape, kuriam būdingas teisinis nihilizmas, pareiškė Rusijos prezidentas.

„Aš neturiu iliuzijų, mes dar turime praeiti gana ilgą kelią, – pareiškė D. Medvedevas. – Mes esame pradiniame kūrimo etape“, – prisipažino jis.

„Įtaką daro ne tik dabartinės ekonominės ir politinės realijos, bet ir mūsų istorija, vadinamasis teisinis nihilizmas, kuris mūsų valstybei buvo būdingas ir prieš 100, ir prieš 200 m. Tai tiesa. Mes neturime demokratinių tradicijų“, – paaiškino jis.

D. Medvedevo teigimu, demokratijos nesukuriamos per 10 metų. „Mūsų šalyje nebuvo demokratijos iki 1991 m., kai susikūrė šiuolaikinė Rusijos valstybė. Pabrėžiu, niekada – nei prie caro tėvelio, nei sovietiniu laikotarpiu, nei jokiu kitu laikotarpiu. Tai sunkus procesas“, – pasakė jis.