Tai rodo trečiadienį paskelbti televizijos kanalo ABC ir laikraščio „The Washington Post“ užsakymu surengtos apklausos rezultatai.

32 proc. apklaustųjų mano, kad Baracko Obamos administracija organizavo Donaldo Trumpo ir jo rinkimų štabo narių sekimą. 58 proc. respondentų tuo netiki, 10 proc. neatsakė į šį klausimą.

Pusė - 50 proc. - apklaustųjų nėra įsitikinę, kad JAV Kongrese atliekamas spėjamo Rusijos vaidmens prezidento rinkimų kampanijoje tyrimas bus sąžiningas. Priešingos nuomonės laikosi 42 proc. respondentų, 7 proc. neturėjo savo nuomonės šiuo klausimu.

Apklausos rezultatai byloja, jog, praėjus trims mėnesiams nuo D. Trumpo atėjimo į Baltuosius rūmus, tarp respublikonų ir demokratų išlieka didelis nepasitikėjimas, pažymėjo ABC. Santykius tarp dviejų didžiausių Amerikos partijų televizijos kanalas pavadino jų „šaltuoju karu“.

Apklausą balandžio 17-20 dienomis surengė kompanija „Langer Research Associates“. Joje dalyvavo 1004 amerikiečiai, kurie buvo apklausti telefonu anglų ir ispanų kalbomis.