Leidinio šaltiniai teisėsaugos institucijose patvirtino anksčiau pasirodžiusią informaciją, kad A. Kurbanova buvo stebima, nes ji buvo įveikusi pasirengimo teroristiniams išpuoliams mokymus. Jų metu buvo įvykdyti du teroristiniai išpuoliai, kuriuose dalyvavo ir A. Kurbanova.

Šaltiniai pasakojo, kad pernai metais A. Kurbanova iš Dagestano autobusu išvažiavo į Maskvą. Pastebėjusi, kad yra sekama, ji išlipo iš autobuso Saratove, išmetė „mirtininko diržą“ į šiukšlių dėžę, o tada vėl sugrįžo į Dagestaną.

Sufijų šeicho S. Čirkeiskio nužudymo organizavimu įtariamas trisdešimtmetis Rustamas Aselderovas, gimęs Kalmukijoje. Teisėsaugos institucijų duomenimis, prieš pat teroro išpuolį Doku Umarovas paskyrė R. Aselderovą naujuoju „Dagestano emyru“. Kovotojų vado poste jis pakeitė Ibrahimchalilą Daudovą, kuris buvo nužudytas 2012 metų vasarį. 2007 metais, R. Aselderovas buvo teisiamas už neteisėtą ginklų laikymą ir pagalbą maištininkams, tačiau prisiekusieji jį išteisino.

Leidinio šaltiniai spėja, kad šeicho S. Čirkeiskio žmogžudystė – tai naujojo „Dagestano emyro“ mėginimas pranešti apie save. Spėjama, kad panašūs ir rugpjūčio 19 dieną per policininko laidotuves Ingušijoje įvykdyto teroro išpuolio motyvai. Prieš pat laidotuvėse nugriaudėjusį sprogimą, nusinešusį septynias gyvybes, Doku Umarovas paskyrė naująjį Ingušijos kovotojų vadą – juo tapo Arturas Getagaževas.

Šeichas S. Čirkeiskis buvo nužudytas rugpjūčio 28 dieną. Tyrimo duomenimis, A. Kurbanova atėjo pas jį į namus ir susprogdino sprogmenį. Per teroro išpuolį žuvo šeichas ir jo žmona bei dar penki pas religinį mokytoją apsilankę asmenys, tarp kurių buvo ir vienuolikmetis berniukas.

Pradėta baudžiamoji byla pagal penkis Baudžiamojo kodekso straipsnius - „Teroristinis išpuolis“, „Dviejų ir daugiau asmenų nužudymas“, „Neteisėtas ginklų panaudojimas“, „Neteisėtas ginklų gaminimas“ ir „Tyčinis turto sunaikinimas“.