Japonijos vyriausybės išplatintose nuotraukose matyti, kad Ivanka dalyvavo ketvirtadienio vakarą Manhetene vykusiuose jos tėvo pokalbiuose su ministru pirmininku Shinzo Abe. Kitose nuotraukose matyti, kad susitikime buvo ir Ivankos vyras Jared Kushner.

Buvęs modelis Ivanka ir nekilnojamojo turto verslininkas J . Kushneris priklauso D. Trumpo pereinamojo laikotarpio komandai, kuri ruošia rinkimų nugalėtojo įsikraustymą į Baltuosius rūmus. Abu jie yra svarbūs būsimojo prezidento patarėjai. Į savo komandą D. Trumpas įtraukė ir savo vyriausiuosius sūnus Donaldą jaunesnįjį bei Ericą. D. Trumpo vaikai ateityje turėtų vadovauti ir milijardieriaus verslo imperijai. Ivanka jau užima joje vadovaujantį vaidmenį. Be to, ji turi savo mados ir papuošalų liniją.

„Labai neįprasta, kad pirmajame dviejų politinių vadovų susitikime dalyvauja šeimos narys, net jei susitikimas yra neformalus“, – sako profesorius Yoshinobu Yamamato iš Nigatos prefektūros universiteto. Tai esą rodo, kad jis vaidins svarbų vaidmenį D. Trumpo vyriausybėje. „Tačiau tai nėra netikėta: tokia yra D. Trumpo natūra“, – sakė ekspertas.