Per vėliausias D. Trumpo oponentų pastangas sutrikdyti respublikonų stovyklos favorito kampaniją keli žmonės buvo suimti, pranešė policija ir įvykių liudininkai.

Arizonos mieste Tusone vienas protestuotojas, atsinešęs plakatą su D.Trumpo portretu ir užrašu „Blogas Amerikai“ („Bad For America“) į rinkimų kampanijos susitikimą, buvo sumuštas vieno dalyvio, kai buvo vedamas lauk apsaugininkų, matoma vaizdo įraše, kuris buvo paskelbtas televizijos NBC tinklalapyje.

NBC citavo policijos informaciją, kad smurtavusiam vyrui buvo uždėti antrankiai, o vėliau jam buvo pateikti kaltinimai dėl užpuolimo ir sužalojimo.

Tuo metu kitoje šalies pusėje demonstrantai susirinko prie Kolumbo žiedinės sankryžos Manhatane. Per demonstraciją, surengtą netoli tam milijardieriui priklausančio prabangaus pastato, iš kurio atsiveria vaizdas į Centrinį parką, aktyvistai skandavo: „Šalin Donaldą Trumpą – rasistą, seksistą, nusistačiusį prieš gėjus“ ( Donald Trump, go away, racist, sexist, anti-gay).

Akcijos dalyviai, kuriuos prižiūrėjo nemažai policininkų, laikė plakatus su šūkiais „Deportuokit Trumpą“ ir „Aptverkit Trumpą“.
Minioje taip pat matėsi plakatų su užrašais „Neleiskime fanatizmui sutrypti (angl. trump) mūsų konstitucijos“ ir „Keičiam 1 Donaldą Trumpą į 25 000 pabėgėlių“.

Mažiausiai vienas žmogus buvo suimtas Niujorko garsiojoje 5-ojoje aveniu per trumpą susirėmimą, kurį policija greitai suvaldė.
Tą demonstraciją organizavo judėjimas „Antifašistai kosmopolitai“ (Cosmopolitan Antifascists); prie jo prisidėjo kiti aktyvistai.
Paprasti niujorkiečiai susirinko į šį renginį, nuogąstaudami, kad prieštaringai vertinamas D.Trumpas tampa aiškiu Respublikonų partijos favoritu prieš lapkritį vyksiančius prezidento rinkimus.

D. Trumpas „yra rasistas, seksistas, homofobas, islamofobas, ksenofobas, fašistas. Tai kelia rimtų padarinių Amerikos ateičiai“, – aktyvistas Patrickas Waldo (Patrikas Valdas) sakė naujienų agentūrai AFP.

„Jeigu pradėsim uždarinėti savo sienas žmonėms dėl jų religinių įsitikinimų, tai visiškai prieštaraus konstitucijai ... mūsų padėtis taps panaši į Vokietijos per Antrąjį pasaulinį karą, o aš visiškai to nenoriu savo šalyje“, – pridūrė 31 metų istorikas.

Prieš D. Trumpo kampanijos renginį Tusone protestuotojai blokavo vieną svarbią kelią Finikso pakraštyje, mėgindami šio pretendento šalininkams sutrukdyti pasiekti susitikimo vietą.

Arizonoje, kurioje pirminiai rinkimai vyks ateinantį antradienį, D.Trumpas pirmauja pagal populiarumą respublikonų stovykloje.
Apie 50 protestuotojų laikė skersai Šėjos bulvaro ištemptą transparantą su užrašu „Išmeskit Trumpą“ (Dump Trump). Dėl to blokavimo Fontein Hilo priemiestyje susidarė didelė automobilių spūstis.

Prieštaringai vertinamas Marikopos apygardos šerifas Joe Arpaio, atvirai palaikantis D.Trumpą, sakė, kad padarys viską, ką gali, kad suplanuotas renginys įvyktų, o D.Trumpas galiausiai įžengė į sceną.

Šerifo įgaliotinis Joaquinas Enriquezas sakė AFP, kad buvo suimti trys asmenys ir nutempti du automobiliai.

Pastaruoju metu per D.Trumpo kampanijos renginius jau ne kartą vyko jo priešininkų demonstracijos, per kurias kai kada prasiverždavo smurtas. Jo kritikai sako, kad šio verslininko kurstanti retorika ir menkai teslepiami grasinimai protestuotojams tik dar labiau aštrino nesveiką jo kampanijos atmosferą.