Respublikonas taip pat skundėsi, kad jo mikrofonas braškėjo ir buvo nuleistas žemiau nei jo oponentės.

D. Trumpas pasisakė, kad kitų televizijos debatų metu jis „gali suduoti stipresnį smūgį“ H. Clinton.

Nors D. Trumpas vos pasibaigus debatams žurnalistams sakė, kad L. Holtas padirbėjo gerai, kitą dieną jį jau kaltino „linkus į kairę“.

„Jis jos neklausė apie elektroninius laiškus, neklausė apie skandalus, apie Bengazį. Jis jos nepaklausė apie daugybę dalykų, apie kuriuos turėjo paklausti. Kodėl? Nežinau“, - sakė jis JAV žinių laidai „Fox and Friends“.

Pirmieji D. Trumpo ir H. Clinton televizijos debatai sumušė žiūrimumo rekordą

Pirmuosius televizijos debatus tarp Respublikonų partijos kandidato JAV prezidento rinkimuose Donaldo Trumpo ir Demokratų partijos kandidatės Hillary Clinton stebėjo 84 mln. JAV televizijos žiūrovų ir pagerino prieš 36 metus pasiektą rekordą. Jis priklausė Jimmy Carteriui ir Ronaldui Reaganui, kurių debatus 1980 metais žiūrėjo 80,6 mln. televizijos žiūrovų, skelbia agentūra BBC.

Duomenys skaičiuojami remiantis tik tais žiūrovais, kurie debatus stebėjo per 13 JAV televizijos kanalų, transliavusių juos gyvai. Todėl debatus stebėjusių žmonių skaičius iš tikrųjų galėtų būti dar didesnis. Daugelis žmonių visame pasaulyje žiūrėjo debatus gyvai internetu, baruose ar draugų kompanijose.

D. Trumpas ir H. Clinton susikaus dar dvejuose debatuose, kurie įvyks spalio 9-ąją ir spalio 19-ąją. JAV prezidento rinkimai - lapkričio 8-ąją.

Buvusi JAV valstybės sekretorė H. Clinton antradienį teigė mananti, kad debatai padėjo atskleisti reikšmingus skirtumus tarp jos ir varžovo D. Trumpo.

„Visi galėjo matyti jo manierą, temperamentą, elgesį scenoje, ir žmonės gali padaryti savas išvadas. Kelis kartus maniau, kad jis pateikė kaltinimus ir teiginius, kurie akivaizdžiai nebuvo teisingi, pateikė nuomones, kurias, manau, dauguma žmonių suvoks kaip įžeidžias ir stebinančias. Jis gali vadovauti savo kampanijai ir pristatyti save kaip tik nori, bet tikroji esmė yra jo temperamentas, tinkamumas ir kvalifikacija vykdyti patį svarbiausią ir sunkiausią pasaulyje darbą. Manau, praėjęs vakaras parodė labai akivaizdžius mūsų skirtumus“, - pridūrė politikė.