Dokumente sakoma, kad kiekviena federalinė institucija turės įkurti darbo grupę, nagrinėsiančia galimybes sumažinti valstybės reguliavimą. Šios grupės turės nutarti, kokį reguliavimą galima supaprastinti ir kuriose srityse būtų galima visai jo atsisakyti.

Šis sprendimas yra dalis D.Trumpo pradėtos reformos, turinčios sumažinti biurokratijos naštą ir supaprastinti procedūras.

Anksčiau prezidentas ne kartą sakė, kad valstybės vykdomas reguliavimas „naikina darbo vietas ir stumia verslą iš šalies“. Jis žadėjo „labai greitai“ imtis spręsti šią problemą, nurodė Didžiosios Britanijos nacionalinis transliuotojas BBC.

Sausio pabaigoje D.Trumpas pasirašė įsaką, raginantį reikšmingai sušvelninti federalinius suvaržymus: buvo nustatyta tvarka, kad bet kuri agentūra įvesdama kokią nors naują taisyklę turi atšaukti dvi ankstesnes.

Vasario pradžioje prezidentas paskelbė dar vieną įsaką, įpareigojantį Iždo departamentą iš naujo apsvarstyti vadinamojo Doddo-Franko įstatymo nuostatas, sugriežtinusias šalies finansų sektoriaus priežiūrą.

Šiuo 2010 metais priimtu teisės aktu siekta suvaržyti finansų sektoriaus veiksmus, atvedusius į 2008-ųjų „Didžiąją recesiją“, bet kritikai teigia, kad įstatymas smarkiai padidino biurokratiją, trukdančią vystytis šiam verslui.

D.Trumpas nori 75 proc. sumažinti verslo valstybinį reguliavimą, kad būtų kiek įmanoma supaprastintas naujų verslo projektų kūrimas ir jų vystymas Jungtinėse Valstijose.