Britanijos premjeras omenyje turėjo ankstesnius D. Trumpo pareiškimus, esą Jungtinės Valstijos turėtų uždrausti į JAV atvykti visiems musulmonams imigrantams.

Savo ruožtu D. Trumpas sakė: „Atrodo, kad nepavyks palaikyti labai gerų santykių, nors kas čia žino. Aš viliuosi palaikyti su Britanijos premjeru gerus santykius, bet, rodos, premjeras nėra noriai nusiteikęs spręsti šio nuomonių nesutapimo “, - per interviu su Piersu Morganu Britanijos transliuotojui ITV sakė verslininkas.

Be to, D. Trumpas pasisakė ir dėl Londono mero Sadiq Khan komentarų, kai meras sukritikavo prieštaringai vertinamą Respublikonų kandidatą ir pavadino jį nieko neišmanančiu apie islamą. Iš pradžių D. Trampas sakė, kad apsvarstytų S. Khano vizito galimybę ir padarytų merui išimtį, nepaisant jo paties siūlomo draudimo į JAV atvykti musulmonams.

„Jis manęs nepažįsta, net nebuvo su manimi susitikęs. Manau, kad mero pareiškimai yra labai nemandagūs. Atvirai kalbant, pasakykite jam, kad aš prisiminsiu tuos pareiškimus. Tai labai bjaurūs žodžiai. Neišmanėliška taip kalbėti“, - sakė D. Trumpas.

P. Morganui paklausus verslininko apie būsimą Britanijos referendumą dėl narystės Europos Sąjungoje (ES), D. Trumpas pareiškė: „Aš susitvarkiau su ES, ji labai labai biurokratiška, labai labai sudėtinga. Britanijos atveju, sakyčiau, kam jums ji reikalinga? Tačiau leiskime žmonėms patiems apsispręsti".