Vaizdo įrašas, internete pasirodęs 2015 metų vasario 27 dieną, kovo 2 dieną jau buvo peržiūrėtas daugiau nei 2,5 mln. kartų, skelbia inosmi.ru, remdamasis slate.fr.

Filmuke pateikiami subtitrai anglų, vokiečių, portugalų, ispanų ir slovakų kalbomis, o tai akivaizdus įrodymas, kad jo tikslinė auditorija neapsiriboja vietos rinka.

Dmitrijus Rogozinas
Trumpiau tariant, pirmiausia filmukas taikosi į patriotinius jausmus, primena karinę Rusijos istoriją, atgaivina prisiminimus apie Sibiro, Baltijos šalių, Vidurio Azijos valstybių okupaciją, kuri neva daug prisidėjo prie jų gyvenimo kokybės gerinimo. Prisimenama ir Ukrainos okupacija, kurią įvykdė Sovietų Sąjunga...

Interneto svetainėje „Vocativ“ galima sužinoti daugiau detalių apie šį propagandinį filmuką. Tekstą parašė Rusijos rašytojas Aleksejus Ivanovas, o sumontavo socialinio tinklo „VKontakte“ bendruomenės narys, kuris administruoja grupę, garsėjančią prieš Vakarus nukreiptais pasisakymais.

Kaip skelbiama svetainėje, gali būti, kad tai pats sėkmingiausias kada nors sukurtas prorusiškos propagandos projektas.

Jame išjuokiamos ir iki dolerių bei homoseksualumo propagandos sumenkinamos „Vakarų vertybės“.

„Mandagiai perspėju paskutinį kartą. Neieškokite problemų. Aš kuriu taiką, myliu taiką. Tačiau geriausiai moku kariauti“, – teigiama propagandiniame filmuke.

Po šiais žodžiais pasirašo „Jūsų rusas okupantas“, o ekrane kaip perspėjimas siunčiamas elektroninis laiškas JAV prezidentui Barackui Obamai...

Šiuo vaizdo įrašu socialiame tinkle „Twitter“ pasidalijo ir Rusijos vicepremjeras Dmitrijus Rogozinas.