4 metrų aukščio, kilometro ilgio siena jau šį mėnesį bus pradėta statyti prie kelio į uostą. Ji turi būti baigta iki šių metų pabaigos, nurodo pareigūnai.

Siena, kurią pagal kovo mėnesį pasiektą susitarimą finansuos britų vyriausybė, papildys saugumo tvorą, jau užtvertą aplink uostą ir įvažiavimą į tunelį po Lamanšo sąsiauriu.

„Labai greitai pradėsime statyti šią didelę naują sieną. Užtvėrėme tvorą, dabar statome sieną“, – antradienį vienam parlamento komitetui sakė jaunesnysis ministras Robertas Goodwillas (Robertas Gudvilas).

Vengrija jau pastatė sustiprintą sieną pasienyje su Serbija, o Austrija savo ruožtu pranešė apie planus statyti naują didžiulę sieną pasienyje su Vengrija. Tokiu būdu stengiamasi uždaryti vadinamąjį Balkanų migrantų maršrutą.

Respublikonų kandidatas į JAV prezidentus Donaldas Trumpas paskelbė pergalės atveju planuojantis pastatyti sieną Meksikos pasienyje bei pažadėjo, kad šį projektą finansuos pati Meksikos vyriausybė.

Buvo sutarta ir dėl sienos Kalė uoste, nes praėjusiais metais dešimtys tūkstančių migrantų bandė kirsti sąsiaurį ir, patekę į sunkvežimius gabenančius keltus arba per Lamanšo tunelį.

Įpykę prancūzų sunkvežimių vairuotojai ir ūkininkai pirmadienį užblokavo pagrindinius kelius į Kalė ir iš jo, reikalaudami, kad būtų uždaryta besiplečianti migrantų stovykla „Džiunglės“ (Jungle).

„Džiunglėse“, skurdžioje palapinių ir savadarbių pastogių stovykloje, glaudžiasi apie 7 tūkst. migrantų, bet pagalbos organizacijos tvirtina, kad po šios vasaros jų gali būti apie 10 tūkstančių.

Migrantai iš stovyklos kartais medžių šakomis užtverdavo kelius, kad sunkvežimiai, važiuojantys į Britaniją, kur trokšta patekti migrantai, sulėtintų greitį.

Kai sunkvežimiai sumažina greitį, migrantai bando įsiropšti į jų priekabas.

Vairuotojai sakė, kad migrantai ir prekyba žmonėmis užsiimančios gaujos atakuoja jų automobilius geležies strypais.

Anot vairuotojų, nors 2 100 pareigūnų atsiųsta į vietoves aplink uostą, policija nepajėgia užtikrinti saugumo keliuose.

Prancūzijos vidaus reikalų ministras Bernard'as Cazeneuve'as, viešėdamas stovykloje praėjusią savaitę, pažadėjo, kad „kaip galima greičiau“ ją uždarys, tik tai bus daroma palaipsniui.