Per susirėmimus jau sužeista dešimtys policininkų ir demonstrantų, pranešė vienas Čekijos vidaus reikalų ministerijos pareigūnas.

Liudininkų pasakojimais, protestuotojai metė mažiausiai 3 "Molotovo kokteilius" į policijos užtvarą, esančią 300 metrų nuo konferencijų centro. Policininkų rūbai užsidegė, o kolegos gesino juos vandens patrankomis.

Kol kas neaišku, ar per šį incidentą kas nors rimtai sužeistas. Minėtas pareigūnas sakė, kad į ligonines nuvežti keli sužeistieji.

Demonstrantai, kurių, policijos duomenimis, yra iki 9 tūkst., žadėjo sustabdyti PB ir TVF susitikimus, skųsdamiesi, kad šios Vašingtone įsikūrusios pasaulinės organizacijos ignoruoja neturtingųjų poreikius ir blogina milijonų žmonių gyvenimą.

Reikalaudami, kad PB ir TVF nurašytų skurdžiausių valstybių skolas, demonstrantai sako tęsią protestus prieš globalizaciją, kurie praėjusiais metais sutrukdė Sietlo prekybos derybas, o šių metų gegužės mėnesį virto smurto akcijomis Londone.

"Londonas, Sietlas. Tęskite kovą", skandavo viena protestuotojų grupė, eidama centrine Prahos Vaclovo aikšte, kurioje vykusios taikios demonstracijos 1989 metais padėjo nuversti komunizmą.

"Kapitalizmas žudo. Žudyk kapitalizmą", šaukė kita grupė.

Tačiau viešąją tvarką, bankininkus, ministrus ir kitus susitikimų delegatus Čekijos sostinėje saugo 11 tūkst. policininkų - saugumas yra itin sustiprintas.