Buvusi pirmoji ponia pernai parašė autobiografiją, kurioje sako, kad jos santuokoje buvo problemų.

Blizgūs žurnalai Wulffus vadindavo tobula pirmąja Vokietijos pora: 39 metų jaunatviška, šviesiaplaukė Bettina Wulff su tatuiruote ant rankos ir 53 metų Christianas Wulffas, valdančiosios konservatorių Krikščionių demokratų sąjungos (CDU) šulas, kuris atrodo kaip nepretenzingas, patikimas kokio nors vietos banko vadybininkas.

Jiedu buvo vadinami deramais tautos atstovais, taip pat ir dėl to, kad buvo moderni šeima - abu turi po vaiką iš ankstesnių santykių, o Ch.Wulffas yra išsiskyręs su ankstesne žmona.

Šalyje, kurioje trūksta glamūrinių asmenybių, - bent jau kalbant apie oficialius jos atstovus - Wulffai buvo gaivaus oro gūsis, pirmiausia - Bettinos dėka. Jie aprūpindavo žiniasklaidą geromis nuotraukomis iš iškilmingų renginių ir užsienio kelionių.

Taip buvo iki praėjusių metų vasario, kai Ch.Wulffo reputacija dėl naudojimosi turtingų draugų paslaugomis įspūdingai žlugo ir jis atsistatydino.

Pirmadienio pranešimas, kad Wulffai nebegyvena kartu, iš tiesų nebuvo didelis netikėtumas, nes Bettina jau buvo atskleidusi, kad ji ir jos vyras turi santuokinių problemų. Rugsėjį išleistoje autobiografijoje ji kritikuoja savo vyrą ir sako, kad jiedu buvo kreipęsi ir į šeimos psichologą.

"Wulffai praėjusį savaitgalį išsiskyrė. Jie drauge rūpinsis savo sūnumi", - sakė jų advokato atstovė.

Dideliu tiražu leidžiamas laikraštis "Bild", remdamasis šaltiniais CDU, pirmadienį savo interneto svetainėje paskelbė, kad Wulffai pirmadienio rytą advokato biure Hanoveryje pasirašė išsiskyrimo susitarimą. Tokius susitarimus sudaro sutuoktiniai, kurie nusprendžia gyventi atskirai, bet nori išsaugoti galimybę vėl susieiti.

Kaip rašė "Bild", Ch.Wulffas jau išsikraustė iš šeimos namų į nuomojamus apartamentus Hanoveryje. Bettina liks gyventi namuose su dviem vaikais - ketverių metų savo ir Ch.Wulffo sūnumi ir devynerių metų sūnumi iš ankstesnių santykių.

Santuoka žlugo dėl įtampos, kurią sukėlė minėtas Ch.Wulffą iš prezidento posto išvertęs skandalas, "Bild" sakė šaltinis CDU.

Wulffai susituokė 2008 metų kovą, kai Ch.Wulffas dar buvo šalies šiaurėje esančios Žemutinės Saksonijos gubernatorius. Jis neseniai buvo išsiskyręs su ankstesne žmona Christiane, su kuria išgyveno 18 metų.

Ch.Wulffo atžvilgiu Hanoverio prokuratūra tebevykdo tyrimą. Jis atsistatydino prezidento poste išbuvęs mažiau nei dvejus metus, paaiškėjus, kad vienas draugas suteikė jam paskolą mažomis palūkanomis namui pirkti ir kad jis nemokamai atostogaudavo su draugais verslininkais. Visi šie kaltinimai yra susiję su tuo periodu, kai Ch.Wulffas dar buvo Žemutinės Saksonijos gubernatorius.