Tai bus padaryta kuriant iliuziją, jog Rusijos karių įsiveržimas yra pagrįstas.

„Man atrodo, jog tik tokiu atveju galima įsiveržimo operacija. Jeigu tai nebus padaryta, abejoju, ar V. Putinas ryšis kariniams veiksmams“, – įsitikinęs A. Illarionovas. Tokią mintį politikas išsakė per interviu „Radio Svoboda“, skelbia news.liga.net.

„Ateinančios dienos iš tikrųjų gali būti labai sunkios ir įtemptos, tačiau vertinant ne pagal karinės intervencijos galimybę, o dėl specialiųjų operacijų vykdymo“, - kalbėjo buvęs prezidento patarėjas.

„Iš pradžių – bandymas destabilizuoti, bandymas kurstyti visuomenės nepasitenkinimą, išpuoliai prieš valdžios, milicijos, prokuratūros, saugumo tarnybų, teismų, radijo ir televizijos, kitų žiniasklaidos objektų, organizacijų, užtikrinančių ryšį, pastatus ir kitus infrastruktūros objektus. Jeigu tokios provokacijos bus sėkmingos, gali prisijungti ir Rusijos kariai. Jeigu tokia strategija nepasiteisins arba V. Putinas sugalvos, jog jos nepakankamai sėkmingos, karinių veiksmų šį kartą pavyks išvengti“, - sako A. Illarionovas.

A.Illarionovas, dirbęs V. Putino patarėju pirmosios jo kadencijos metais (2000-2005 metais), dar 2013 metų spalį pareiškė: Rusijos prezidentas mano, jog dalis Ukrainos turi priklausyti Rusijai. Būtent A. Illarionovas prognozavo, jog V. Putino planuose – pilietinio karo Ukrainoje pradžia ir dalies šalies teritorijos prisijungimas.

Priminsime, jog Ukrainos nacionalinės saugumo ir gynybos tarybos sekretorius Andrejus Parubijus sakė, jog prie Ukrainos sienos Rusija sutelkė 100 tūkst. rusų karių. Jie jau kelias savaites yra pasirengę bet kurią akimirką imtis veiksmų.