Šeštadienį sakydamas kalbą per uždarą Teksaso respublikonų partijos lyderių susitikimą, G.P.Bushas paragino padėti D.Trumpui laimėti lapkritį vyksiančius prezidento rinkimus.

„Bushų komandai“ reikia nuryti karčią piliulę. Bet, žinot, reikia palaikyti laimėjusį žmogų ir jam padėti – bei pasirūpinti, kad sustabdytume Hillary Clinton“, – G. P. Bushas sako vaizdo įraše, paskelbtą naujienų portalo „The Texas Tribune“.

Pirmadienį G .P .Bushas atsisakė pateikti daugiau komentarų. Jis nėra viešai išreiškęs palaikymo D. Trumpui ir nedalyvavo praeitą mėnesį vykusiame Respublikonų nacionaliniame suvažiavime. Jo tėvas, taip pat jo dėdė George'as W. Bushas ir senelis George'as H. W. Bushas, abu buvę prezidentai, irgi atsisakė palaikyti atžaraus būdo nekilnojamojo turto magnatą.

Jaunėlis Bushas atsidūręs keblioje padėtyje. Jis yra Teksaso respublikonų kylanti žvaigždė, taip pat populiarus kitose valstijose. Jeigu G. P. Bushas ignoruos partijos išrinktą kandidatą, tai gali pakenkti jo autoritetui. Be to, jis yra savo partijos pergalės komiteto pirmininkas Teksase, todėl privalo telkti palaikymą visiems respublikonų kandidatams.

Kita vertus, pernelyg uoliai palaikydamas D.Trumpą jis gali pasirodyti išduodantis kitus šeimos narius. Gegužę duodamas interviu naujienų agentūrai „The Associated Press“ G.P.Bushas sakė neišreiškęs palaikymo D.Trumpui, nes „auginu du berniukus – vienerių ir trejų metų... Noriu, kad jie galėtų pažvelgti į Ovalinį kabinetą, pamatyti prezidento herbą ir pasakyti: „Štai žmogus, į kuri lygiuojuosi.“ Na, o dabar Donaldas Trumpas netenkina šio lakmuso testo.“

Buvęs Floridos gubernatorius Jebas Bushas laikytas respublikonų favoritu pirminių rinkimų kampanijos pradžioje. Visgi jis nesugebėjo deramai atremti nesiliaujančių D.Trumpo žodinių išpuolių, tad jo populiarumas subliūško.

George'as P. Bushas tapo pirmuoju šios iškilios politikų šeimos nariu, 2014 metais laimėjusiu savo pirmuosius rinkimus ir lengvai užėmusiu Teksaso generalinio žemės biuro vadovu.