Belgijos žiniasklaida praneša, kad vyras patraukė aplinkinių dėmesį elgdamasis įtartinai. Įtariama, kad po paltu vyras galėjo turėti sprogmenų, iš kurių ir kyšojo laidai.

BBC praneša, kad į įvykio vietą atskubėjo išminuotojų būrys. Evakuotos šalia dirbančios parduotuvės, uždarytos aplinlinkinės gatvės.

Šis incidentas įvyko dieną prieš Belgijos valstybingumo dieną, kurios metu bus smarkiai padidintas saugumo tarnybų budrumas.

Policija patvirtino BBC, kad situacija kontroliuojama. „Gavome skambutį apie įtartinai besielgiantį vyrą. Jis buvo apsivilkęs šiltu, žieminiu paltu, kas vasaros temperatūromis atrodo labai įtartina. Iš palto kyšojo laidai", — sakė Briuselio policijos atstovas Christianas De Coninckas. Briuselyje trečiadienį fiksuotas trisdešimties laipsnių karštis.

Po beveik valandą laiko trukusių derybų su vyriškis galiausiai pasidavė policijos pareigūnams. Jo turėta sprogdintojo liemenė iš pirmo žvilgsnio atrodo netirka.

Pirminiaias duomeninis įtartinas vyriškis yra branduolinės radiacijos studentas universitete, Briuselyje.

Praėjusį mėnesį Briuselio saugumo tarnybos sulaikė vyriškį, kuris prekybos centre dėvėjo netikrą savižudžio-sprogdintojo liemenę, prikimštą druskos ir sausainių.