Karalienę prie futuristinės 35 mln. JAV dolerių (140 mln. litų) kainavusios ambasados miesto centre sveikino minios žmonių. Elizabeth, kuri kartu su vyru princu Philipu (Filipu) į Berlyną atvyko pirmadienį po pietų, šiame mieste lankosi penktą kartą.

"Berlynas nebebus užkampis, bet taps geografiniu žemyno centru. Kur anksčiau konfrontavo Rytai ir Vakarai, yra sąlygos susitaikyti", sakė karalienė, po šių žodžių atidengusi ambasados iškabą.

Tačiau naujasis pastatas, kurį projektavo britų architektas Michaelas Wilfordas (Maiklas Vilfordas), patiko ne visiems. Vienas vokiečių kritikas jį apibūdino kaip antrarūšį ir neįkvėptą.

Dienraštyje "Die Welt" architektūros kritikas Raineris Haubrichas rašė, kad ambasada simbolizuoja blėstančią premjero Tony Blairo (Tonio Blero) leiboristų vyriausybės sėkmę.

Tačiau ambasadorius seras Paulas Leveris (Polas Liveris), kuris karalienei aprodė pastatą, ambasados dizainą vadino labai įdomiu, pribloškiančiu, šiuolaikiniu ir nesuvaržytu.

Karalienė, kuri dėvėjo žalsvą kostiumėlį ir skrybėlę, vėliau pietavo su Vokietijos prezidentu Johannesu Rau (Johanesu Rau) ir aplankė Brandenburgo vartus, atnaujintą Reichstagą bei naują Britų tarybos pastatą.