„Rusijos išlaidos gynybai tikrai kelia nerimą. Rusija modernizuoja įprastines pajėgas; jie modernizuoja savo branduolines pajėgas ir jie testuoja NATO, taigi, mes turime atsakyti“, – dar sakė jis.

Pasak M.Fallono, „p. Putinas yra didelė grėsmė Europai, kaip ir „Islamo valstybė“; mes turime būti pasirengę abiem (grėsmėms). Jos abi labai tiesiai grasina Europai“.

Michaelas Fallonas
„NATO turi būti pasiruošusi bet kokiai agresijai iš Rusijos pusės – kad ir kokia ji būtų, NATO ruošiasi“, – sakė M.Fallonas žurnalistams, lydėjusiems jį kelionėje į Siera Leonę. Komentaruose, kuriuos taip pat citavo dienraštis „The Daily Telegraph“, M.Fallonas išsakė nuomonę, kad egzistuoja „labai realus ir esamas pavojus“, jog Rusija gali panaudoti prieš Baltijos valstybes tokius pačius slapto karo metodus, kuriuos, kaip yra kaltinama, ji naudoja Ukrainoje.

„Man neramu dėl (Rusijos prezidento Vladimiro) Putino, – gynybos sekretoriaus žodžius trečiadienį citavo dienraštis „The Times“. – Man neramu dėl jo spaudimo Baltijos šalims, kaip jis bando NATO.“

Perspėdamas apie Šaltąjį karą M.Fallonas aiškino, kad Jungtinė Karalystė turi atnaujinti ir savo branduolines pajėgas, kai Rusija stiprina savo gynybą, bet neigė, kad vėl pradedamos ginklavimosi varžybos.

Rusijos pareigūnas: siekia paskatinti „pribaltus“

Rusijos Federacijos Taryboje Didžiosios Britanijos gynybos sekretoriaus M. Fallono pareiškimas apie karinę grėsmę Baltijos šalims iš Rusijos pusės vertinamas tik kaip mėginimas padidinti savo žinybos finansavimą.

„Šį pareiškimą reikia vertinti niekaip kitaip, tik kaip mėginimą padidinti savo paties žinybos finansavimą ir paskatinti „pribaltus“ dosniau dalyvauti NATO biudžeto finansavime“, – pareiškė Federacijos Tarybos užsienio reikalų komiteto vadovas Konstantinas Kosačiovas.

Anot jo, kitaip šito pasisakymo vertinti neįmanoma. „Arba teks pripažinti, kad britų karinei žinybai vadovauja ministras, teikiantis visiškai realybei neatitinkančius grėsmės savo šaliai vertinimus“, – pridūrė jis.

Anot K.Kosačiovo, tokių britų ministro „žaidimų ir klaidų“ kainą galiausiai sumokės savo vyriausybės suklaidinti britų rinkėjai.