Pareigūnai šturmuoja šiuo metu namą, kuriame pasislėpė spėjami teroristai, praneša leidinys "La Derniere Heure".

Gautomis žiniomis, operacijoje, kuri vyksta Forė rajone pietiniame Briuselio priemiestyje, dalyvauja tiek Belgijos, tiek Prancūzijos kovos su terorizmu dalinių kariškiai.

Belgijos sostinėje per bendrą belgų ir prancūzų antiteroristinę operaciją, susijusią su lapkričio išpuoliai Paryžiuje, kilus susišaudymui, prieš tai buvo sužeisti keturi pareigūnai.

Operacijos pradžioje, atliekant kratą viename būste pietiniame Miško rajone, buvo sužeisti trys policininkai, o ketvirtam kliuvo šūvis vėliau, kai buvo mobilizuotos didžiulės policijos pajėgos, pranešė federalinės prokuratūros atstovas Ericas Van Der Syptas.

Pasak žiniasklaidos, visi sužeistieji yra belgai.

Belgijos policija mėgina susekti „Islamo valstybės“ kovotojus, susijusius su lapkričio 13 dienos išpuoliais Paryžiuje, per kuriuos žuvo 130 žmonių.

Policija užtvėrė aplinkinį rajoną, įtariama, kad du įtariamieji galėjo pasprukti, skelbia „BBC“.

„Į policininkus šaudyta“, – sakė federalinės prokuratūros atstovas Ericas Van Der Syptas, dar pridūręs, kad krata pietiniame Miško rajone susijusi su „Paryžiaus išpuolių tyrimu“.

Po susišaudymo du įtariamieji pabėgo, rašė laikraštis „Derniere Heure“.

Nuo lapkričio vidurio Belgijoje areštuota ir apkaltinta 11 asmenų, siejamų su minėtomis žudynėmis Paryžiuje, dar aštuoni tebėra sulaikyti.

S.Abdeslamas ir jo bendrininkas Mohamedas Abrini, abu iš Molenbeko rajono Briuselyje, tebėra pabėgę ir ieškomi.