„Ieškome kelių įtariamų terorizmu asmenų“, – televizijai VTM sakė federalinės prokuratūros atstovas Ericas van der Syptas.

„Mes nerimaujame, kad jie gali būti įspausti į kampą. Todėl baiminamės panašios reakcijos kaip pernai kovo 22 dieną“, - pridūrė jis.

Prokuratūros atstovas turėjo omeny pernai kovo 22-ąją Briuselyje buvusius du išpuolius, per kuriuos žuvo 32 žmonės ir kurie įvyko po to, kai policija aptiko teroristų ginklų slėptuvę.

Trečiadienį Belgijos policija pateikė kaltinimus dviem nuteisto džihadisto broliams dėl priklausymo „teroristinei grupuotei“, kaip įtariama, planavusiai teroro išpuolį ir ketinusiai panaudoti tokius ginklus, kaip Kalašnikovo automatai.

Kaltinimai pateikti Akimui ir Khalidui Saouti. Jie buvo tarp keturių žmonių, kurie neseniai buvo sulaikyti Briuselio Anderlechto rajone. Vėliau du iš jų buvo paleisti. Penktas įtariamasis buvo suimtas Šiaurės Prancūzijoje, netoli Lilio miesto.

Tyrimui artimas šaltinis teigia, kad sulaikytieji yra Saido Saouti broliai. Pastarasis priklausė Kamikadzių baikerių klubui ir pernai buvo nuteistas kalėti šešerius metus už žmonių verbavimą socialiniuose tinkluose dėtis prie džihadistų organizacijų ir remti „Islamo valstybę“.

Šaltinis
Temos
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (2)