Neatsakingas moters poelgis iškilo viešumon, kai jaunesnysis iš berniukų prasitarė mokytojai, jog mama Prancūzijoje. Atvejį išsiaiškinti suskubusi policija rado be priežiūros namuose paliktus vienuolikos ir šešerių metų brolius, rašo BBC.

Į kelionę vieniša motina išvyko norėdama suderinti kai kuriuos su artėjančiomis savo vestuvėmis susijusius klausimus. Tekėti moteris rengėsi už vyro, su kuriuo susipažino internetu.

Pateiktus kaltinimus dėl nesirūpinimo vaikais pripažinusiai motinai buvo skirta šešių mėnesius laisvės atėmimo bausmė, jos vykdymą atidedant vieniems metams.

Bradfordo karališkajam teismui buvo pranešta, kad kiek anksčiau, kovo mėnesį, moteris, kurios tapatybė dėl teisinių priežasčių neatskleidžiama, Mančesterio oro uoste įsėdo į lėktuvą, skrendantį į Paryžių. Jos vaikai buvo vieni palikti namie.

Prokuroras Philipas Adamsas pranešė teismui, kad nors kitą dieną moteris planavo parskristi atgal, namo sugrįžo tik apie vidurnaktį.

Siaubinga klaida

Mokymo institucijos, kurioje mokėsi jaunesnysis berniukas, darbuotojai pamėgino susisiekti su vaiko motina, bet to padaryti nepavyko. Neužilgo jo pasiimti atėjo vyresnysis brolis. Nors mokytojai vaikus ir išleido, vis dėlto pranešė policijai apie įtarimų sukėlusią situaciją. Ją išsiaiškinus, vaikai buvo apnakvydinti specialiuose nakvynės namuose.

Motina grįžo tik kitą dieną ir tuojau pat buvo sulaikyta. Kaip tvirtino policijai, į Paryžių ji vyko tvarkyti su vestuvėmis susijusių reikalų, o prižiūrėti vaikus iš pradžių ketino paprašyti draugės.

Pasak moters, tai vyresnysis sūnus ją įtikino, kad nieko nenutiks ir būnant vieniems.

Už moters gynybą atsakingas Tomas Rushbrooke‘as tikino, kad kaltinamoji supranta, jog padarė siaubingą klaidą, ir pridūrė, kad visais kitais atžvilgiais ji tikrai atsakinga motina.

Vestuvių planai anaiptol nežlugo

Nuosprendį kaltinamajai paskelbęs teisėjas Robertas Bartfieldas nurodė, kad vaikams buvo sukeltas gana didelis pavojus.

Visgi jis pripažino, kad pastaroji situacija skiriasi nuo tų atvejų, kai tėvai, palikę vaikus, išvyksta atostogų, ir pridūrė, kad nieko blogo, laimei, nenutiko.

Teisėjas paaiškino, jog bausmės atidėjimas taikomas todėl, kad berniukai tik dabar buvo sugrąžinti motinai.

Teismas taip pat buvo informuotas, kad su vestuvėmis susijusių ketinimų moteris anaiptol neatsisakė.