Skelbiama, kad dėl nuaidėjusių šūvių tarp turistų ir vietinių gyventojų kilo panika.

Įvykio vietoje esantys policijos pareigūnai budi prie tame rajone esančio viešbučio „Silken“ ir prekybos centro „Carrefour“.

Policija ieško kelių įtariamųjų, kurie, kaip manoma, dalyvavo šaudant. Incidento priežastys kol kas nežinomos.

Teigiama, kad du asmenys, kurių tapatybės dar nežinomos, paleido šūvius į viešbučio „Silken“ svečius. Po incidento įtariamiesiems pavyko pasprukti.

Policija įtarė, kad vienas iš vyrų pasislėpė minėtame prekybos centre, bet vėliau šios minties atsisakė ir nusprendė peržiūrėti viešbučio „Turin“ saugumo kamerų įrašus, kad patikrintų, ar jie neįžengė į šį viešbutį.

Antrasis įtariamasis pabėgo Raval gatve. Policija šukuoja šį rajoną, kad jį surastų.



Vienas praeivis „La Vanguardia“ sakė, kad policija sužeidė vieną iš užpuolikų, kai šis mėgino pabėgti.

Kai kurie liudininkai tvirtino, kad šūviai pasigirdo po bandymų pagrobti žmogų, tačiau oficialiai ši versija nėra patvirtinta. Kol kas nežinoma, kodėl užpuolikai pradėjo šaudyti, tačiau Ispanijos policija ataką traktuoja kaip teroristinį išpuolį, rašo „International Business Time“.

„The Telegraph“ praneša, kad policija sekė užpuolikų pėdsakais, tačiau kol kas nėra patvirtintos informacijos, ar kuris nors iš įtariamųjų sulaikytas. Policija ieško nusikaltėlių netoliese esančiuose prekybos centruose. 

Papildyta 20:25 „OlivePress" rašo, kad policijai pavyko nukauti vieną iš įtariamųjų - jis nušautas. Kol kas nusikaltėlių tapatybės vis dar neskelbiamos, taip pat nepatvirtintas išpuolio motyvas.