Oklahomos tornado mastą su šešiais baisiausiais tornadais JAV istorijoje palygina  cnbc.com.


Tornadas Džopline

Milžiniškas daugiau nei 200 mylių (320 kilometrų) per valandą vėjas sugriovė šį Misūrio miestą. Nacionalinės orų tarnybos duomenimis, tada žuvo 162 žmonės, o tornado padaryta žala įvertinta 2,8 milijardo dolerių (7,5 milijardo litų).Atšiaurių orų ekspertas Gregas Forbesas teigia, kad šis tornadas paveikė 17 tūkstančių žmonių gyvenimus. Praėjus dvejiems metams miestas vis dar atstatinėjamas.


Tornadas Taskalusoje

Šis tornadas nusinešė 65 gyvybes. Tai buvo rekordinė diena, mat pietrytinėje dalyje buvo užfiksuota apie du šimtai tornadų. 2011 metų pavasaris ir vasara buvo vienas aktyviausių, baisiausių ir pragaištingiausių periodų JAV tornadų istorijoje.Tais metais buvo pranešta apie 551 mirtiną atvejį, o tornadų padaryta žala siekė 28 milijardus dolerių (75 milijardus litų).


Tornadas Vusteryje, NOAA nuotr.

Net ir JAV centrinei daliai nepriskiriamos teritorijos nėra apsaugotos nuo tornadų. 1953 metais galingas tornadas nusiaubė Masačusetsą ir pražudė 90 žmonių. Tai buvo baisiausias tornadas Naujosios Anglijos istorijoje.


Tornadas Tupele, dlg.galileo.usg.edu nuotr.

Ties Džordžijos valstijoje esančiu Geinsvilio miestu, esančių į šiaurės rytus nuo Atlantos, 1936 metų balandžio 6 dieną susijungė du tornadai. Diena anksčiau galingas tornadas nusinešė daugiau nei du šimtus gyvybių Misisipės valstijos Tupelo mieste. Iš viso per dvi dienas žuvo 454 žmonės.


Trijų valstijų tornadas

Pragaištingiausias tornadas Amerikos istorijoje nusiaubė Misūrio, Ilinojaus ir Indianos valstijas ir nusinešė 747 žmonių gyvybes. Ypač nukentėjo Merfisboras Ilinojuje, kur žuvo 234 asmenys.


Tornadas Sent Luise

Šis tornadas smogė Sent Luiso miesto centrui, kirto Misisipės upę ir toliau siaubė Ist Sent Luiso miestą. Tada žuvo 255 žmonės, o padaryta žala siekė 2,54 milijardo dolerių (6,81 milijardo litų), atsižvelgiant į infliaciją. Iki Žopliną nusiaubusio tornado tai buvo daugiausia finansinių nuostolių pridaręs tornadas JAV istorijoje.