Susitikęs su ja B. Obama paskelbė, kad Jungtinės Valstijos yra pasirengusios atšaukti kai kurias sankcijas šiai pietryčių Azijos šaliai.

Tai padės šiai šaliai pasinaudoti perėjimo prie demokratijos privalumais ir išjudinti „milžinišką potencialą“

„Jungtinės Valstijos dabar yra pasirengusios atšaukti sankcijas, kurias mes buvome paskelbę prie tam tikrą laiko tarpą“, – pasakė jis Ovaliajame kabinete, kai greta jo stovėjo ir Aung San Suu Kyi.

Kiek anksčiau laiške Kongresui B.Obama nurodė, kad Birma (Mianmaro ankstesnis pavadinimas) turėtų pasinaudoti mokesčių tarifų lengvatomis neturtingoms šalims pagal Bendrąją lengvatų sistemą (Generalized System of Preferences). Šios lengvatos buvo suspenduotos daugiau nei prieš du dešimtmečius dėl žmogaus teisių pažeidimų chuntos valdomoje šalyje.

71-erių Nobelio Taikos premijos laureatei, pagal karinę Mianmaro konstituciją, neleidžiama vadovauti vyriausybei, bet Vašingtone ji sutinkama kaip šalies lyderė.

Per tris vizito dienas Aung San Suu Kyi susitiks su įvairiais vyriausybės sekretoriais.

Baltieji rūmai linkę sustiprinti Aung San Suu Kyi kaip faktinės Mianmaro vyriausybės vadovės vaidmenį.

Oficialiai ji yra užsienio reikalų ministrė ir savarankiškai paskirta valstybės patarėja su pareigomis panašiomis į ministro pirmininko.

Aung San Suu Kyi sakė žurnalistams norinti plėtoti savo šalies vidaus išteklius ir padėkojo B.Obamai už paramą perėjimo laikotarpiu.