„Artimiausiu metu mes ketiname inicijuoti tarptautinį tyrimą dėl B. Nemcovo žmogžudystės. Mes manome, kad Rusijoje šiuo metu tyrimui daromos politinės - administracinės kliūtys nustatant šios žmogžudystės organizatorius ir užsakovus. Dėl to mes suinteresuoti, kad tyrimas būtų atliekamas tarptautiniu lygmeniu. Tai yra vienintelis šansas, kad užsakovai ir organizatoriai būtų nustatyti“, - Vilniuje žurnalistams sakė B.Nemcovo buvęs bendražygis Ilja Jašinas.

Opozicinės partijos RPR-PARNAS politinės tarybos teigė, kad tiriant B. Nemcovo žmogžudystę Rusijoje iš pradžių buvo atliekami „iš tiesų profesionalūs veiksmai“, tačiau vėliau buvo pakeista tyrimo grupė ir jos vadovas.

Anot jo, šiuo metu sulaikyti įtariamieji „tik nuspaudė gaiduką“ kaip vykdytojai. Jis teigė neabejojantis, kad atlikus nuodugnų nužudymo tyrimą, jis atvestų iki Čečėnijos vadovų.

„Mes manome, kad tie žmonės, kurie šiuo metu yra sulaikyti, yra prisidėję prie B. Nemcovo žmogžudystės. Mes manome, kad tyrėjams pavyko nustatyti pakankamai stiprią įtariamųjų grandinę. Mes manome, kad kraujo pėdsakai nuo Didžiojo Maskvos upės tilto, kur buvo nužudytas B. Nemcovas, veda į patį Grozną, į pačius aukščiausius Čečėnijos respublikos kabinetus“, - sakė jis.

„Mažiausiai politinę atsakomybę už šią žmogžudystę turi prisiimti Vladimiras Putinas, nes būtent jis sukūrė tokią politinę sistemą, kuri leido tokią demonstratyvią, žiaurią žmogžudystę, kurią mes laikome smurtu ir teroristiniu aktu“, - pridūrė opozicijos atstovas.

Šaltinis
Temos
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (86)