B. Borisovas jau daugybę metų yra Bulgarijos politikoje. Jis dabar bus pirmasis premjeras, trečią kartą stosiantis prie vyriausybės vairo po demokratinių permainų šalyje 1989-aisiais.

B. Borisovas dešimtajame praėjusio amžiaus dešimtmetyje buvo nuversto komunistų diktatoriaus Todoro Živkovo asmens sargybinis, o vėliau saugojo iš tremties grįžusį buvusį karalių Simeoną II.

Savo politinę karjerą B. Borisovas 2001-aisiais pradėjo Vidaus reikalų ministerijoje Sofijoje. Simeonui II einant premjero pareigas, čia jis buvo paaukštintas iki generolo. Nuo 2005 iki 2009 metų B. Borisovas buvo Sofijos meras. 2006 metais jis įkūrė proeuropietišką partiją GERB.

Pirmoji B. Borisovo vyriausybė 2013 metų vasarį po masinių protestų, kilusių dėl aukštų elektros kainų ir skurdo, buvo nuversta likus keliems mėnesiams iki kadencijos pabaigos.

Atsistatydino ir antrojo B. Borisovo vyriausybė - nes GERB kandidatė 2016 metų lapkritį pralaimėjo prezidento rinkimus. Pasak politologų, B. Borisovas po dviejų anksčiau laiko nutrauktų kadencijų dabar yra gebantis eiti į dialogą ir lankstus.