„Nuo pat pradžių visada kovojau ir argumentavau už austrą, kuris yra proeuropietiškas“, – visuomeninei televizijai sakė A.Van der Bellenas. Kandidatas pridūrė, kad jo pergalę taip pat nulėmė „senosios vertybės, tokios kaip laisvė, lygybė ir solidarumas“.

A. Van der Belleną rinko daugiau moterys, jauni rinkėjai ir vyresni nei 60 metų amžiaus žmonės. Nepriklausomas, žaliųjų remiamas kandidatas rinkimus laimėjo dešimt kartų didesne persvara nei praėjusiuose rinkimuose.

A. Van der Bellenas pirmoje savo kalboje dėkojo rinkėjams už pasitikėjimą ir už investuotą energiją vienijant rinkėjus, jis patvirtino savo nustatytą kryptį – kad Austrija ir toliau bus pasauliui atvira šalis ir Europos dalis, jis pats sieksiąs būti visų austrų prezidentu.

Kraštutinių dešiniųjų Laisvės partijos kandidatas N. Hoferis pralaimėjimą priėmė aiškiai nusivylęs. „Tai yra ilga kova, ir kova tęsiasi“, – sakė jis paskelbus rezultatus.

Intensyvi, į pabaigą netgi agresyvia tapusi rinkimų kampanija į istoriją įeina ne tik kaip ilgiausiai trukusi, bet ir kaip liudijanti didžiųjų partijų krizę – nė vienas iš iki šiol buvusių stipriausių partijų kandidatų nepateko į finalą.

Europos Vadovų Tarybos prezidentas sveikina Austriją prezidento rinkimuose balsavus už Europos vienybę.

Donaldas Tuskas palinkėjo didžiulės sėkmės pergalę iškovojusiam Žaliųjų remtam kandidatui A. Van der Bellenui. Šis prezidento rinkimuose nugalėjo kraštutinės dešinės kandidatą Norbertą Hoferį.

D. Tusko teigimu, A. Van der Belleno pergalė šiais iššūkių pilnais laikais yra labai svarbi, nes padės lengviau rasti bendrus sprendimus.

Vokietijos užsienio reikalų ministras Frankas-Walteris Steinmeieris teigia, kad A. Van der Belleno pergalė yra geras ženklas Europai kovojant prieš populizmą.