„Pastebėjau tendenciją, kad žmonių kontrabandininkai dabar naudojasi Slovakija“, - dienraštis „Kurier“ citavo Austrijos gynybos ministrą Hansą-Peterį Doskozilį. Anot ministro, šiais metais su Slovakija ir Čekija besiribojančioje Žemutinėje Austrijoje kelias užkirstas 299 migrantams. Burgenlando žemėje, kurios sienai su Vokietija iki šiol buvo skiriamas didžiausias dėmesys, sustabdyti 174 migrantai. Vakariniame šalies pakraštyje, Tirolio žemėje, kol kas 2017 metais sučiupti 292 migrantai, dauguma išsiųsti atgal.

Didžioji dalis migrantų atvyksta traukiniu iš Slovakijos, todėl, ministro, teigimu, traukiniuose reikia vykdyti daugiau patikrinimų. Ministras pridūrė, kad šiuos darbus vykdyti galėtų padėti 100 karių.

Gynybos ministras H. P. Doskozilas ir Austrijos vidaus reikalų ministras Wolfgangas Sobotka per 10 dienų pristatys sienų kontrolės stiprinimo priemonių paketą. Vasario 8 dieną Austrija taip pat surengs vidaus reikalų ir gynybos ministrų iš Vidurio Europos susitikimą.

2015 metais Austrija sulaukė rekordiškai daug - 90 tūkst. prieglobsčių prašytojų. Šimtai tūkstančių nuo karo Sirijoje ir kitų problemų bėgančių migrantų keliavo Balkanų maršrutu į Vokietiją ir kitas Europos šalis. Tačiau vėliau Balkanų maršrutas didžiąja dalimi buvo uždarytas ir prieglobsčio prašymų 2016 metais Austrijoje sumažėjo iki 42 tūkst.