P.Wong sakė, kad jos ilgametė gyvenimo draugė Sophie Allouache laukiasi. Apie tai ministrė pranešė pareiškime, kuriam taip pat padėkojo vaikelio biologiniam tėvui už tai, kad "suteikė mums galimybę drauge auginti vaiką".

Vyriausybės vadovė Julia Gillard sakė buvusi patenkinta, kai išgirdo šią žinią, tačiau toliau tvirtai laikosi nuomonės, kad homoseksualių asmenų santuokos turi būti draudžiamos.

"Penny Wong yra mano kolegė, taip pat labai sena mano draugė, todėl džiaugiuosi dėl jos ir jos partnerės Sophie, besirengiančių vaikelio atėjimui ir naujam jų gyvenimo etapui", - sakė J.Gillard žurnalistams.

"Akivaizdu, esama tvirtų pažiūrų dėl tos pačios lyties asmenų santuokų bendruomenėje. Aš aiškiai išdėsčiau savo poziciją", - pridūrė premjerė.

Australijos įstatymai draudžia tos pačios lyties asmenų santuokas. Joms nepritaria ir abi pagrindinės politinės partijos. Tuo tarpu viešosios nuomonės apklausos rodo, kad visuomenė pasisako už tai, kad įstatymai būtų pakeisti ir homoseksualioms poroms būtų suteikta galimybė susituokti.

J.Gillard, kuri nėra ištekėjusi, ne kartą sakė, jog laikosi nuomonės, kad santuoka turi būti sudaroma tik tarp vyro ir moters.

Ministrė P.Wong nurodė, kad ji ir S.Allouache pažįsta savo būsimo vaikelio biologinį tėvą ir ateityje juos supažindins. Kūdikis pasaulį turėtų išvysti gruodį.

"Nusprendėme paskelbti apie Sophie nėštumą, nes suprantame, jog dėl mano užimamo posto tai gali dominti visuomenę", - sakė P.Wong.