JAV ir kitos užsienio šalys pasmerkė gegužės 22 d. perversmą ir paragino kuo greičiau grįžti prie demokratijos.

Australijos vyriausybė pareiškė atšaukusi trejas pratybas su Tailando karinėmis pajėgomis ir neleisianti perversmo lyderiams įvažiuoti į Australiją, nes yra "labai susirūpinusi" dėl karinių veiksmų šioje šalyje.

„Išreikšdama susirūpinimą Australija susiaurina bendrą veiklą su Tailando kariuomene ir pereis į žemesnį bendravimo lygį su Tailando karine vadovybe“, - teigia Australijos užsienio reikalų ministrė Džuli Bišop (Julie Bishop) ir gynybos ministras Deividas Džonstonas (David Johnston) bendrame pareiškime.

Tailando ir Australijos karinis bendradarbiavimas vyksta nuo 1945 m.

2005 m. tarp šalių įsigaliojo laisvosios prekybos sutartis.

Australijos vyriausybė teigė norinti „normalizuoti mūsų santykius kiek įmanoma greičiau“, bet taip pat pridūrė, kad ji ir toliau peržiūrės „gynybą ir kitą dvišalę veiklą“.

Gegužės 22 d. Tailande įvyko karinis perversmas. Armijos vadovybė nušalino nuo valdžios civilinę vyriausybę, sustabdė Konstitucijos galiojimą. Visoje karalystės teritorijoje įvesta komendanto valanda ir žiniasklaidos cenzūra. Svarbiausi politiniai lyderiai suimti. Kariškiai ėmėsi veiksmų po beveik septynis mėnesius trukusių opozicijos demonstracijų.