„Iš Ukrainos karo su Rusija išmokome daug svarbių pamokų“, – sakė L. Austinas Senato posėdyje, paklaustas apie Taivano gynybos nuo galimų Kinijos karinių veiksmų strategijas.

„Viena iš pamokų – ta, kad, turėdamos asimetrinius pajėgumus ir naudodamos asimetrinę taktiką bei techniką, mažesnės pajėgos gali atlikti tikrai gerą darbą gindamosi nuo didesnių pajėgų“, – sakė jis.

Su tarptautine parama ginklų, atsargų ir mokymų pavidalu Ukrainos pajėgos ne tik neleido Rusijos kariuomenei užimti šalies, bet ir susigrąžino Maskvos užgrobtas teritorijas.

L. Austinas taip pat sakė įstatymų leidėjams, kad Kongreso suteikta teisė paimti ginklus iš JAV atsargų ir suteikti juos Taivanui, kaip tai buvo padaryta su Ukraina, yra „labai svarbios mūsų pastangos suteikti Taivanui tai, ko jam reikia“, kad jis galėtų apsiginti.

„Dirbame su šia iniciatyva ir tikimės, kad artimiausiu metu bus imtasi veiksmų“, – sakė jis, nenurodydamas konkrečios datos.

Kinija demokratinį ir savarankišką Taivaną laiko savo teritorijos dalimi, kurią vieną dieną planuoja susigrąžinti, jei prireiktų, ir panaudojant jėgą. Saloje nuolat jaučiama Kinijos invazijos baimė, o Pekinas pastaraisiais metais sustiprino savo retoriką ir karinę veiklą aplink salą.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)