Judriausias pasaulyje tarptautinių keleivių oro susisiekimo centras, antradienio vakarą turėjęs priimti daugiau nei 100 skrydžių, anksčiau dėl audros sukelto chaoso trumpam buvo sustabdęs veiklą.

Artimųjų Rytų finansų centrą Dubajų paralyžiavo liūtys, sukėlusios potvynius visuose Jungtiniuose Arabų Emyratuose (JAE) ir Bahreine, Omane sekmadienį ir pirmadienį žuvo 18 žmonių.

„Dėl besitęsiančių išskirtinių oro sąlygų JAE, Dubajaus tarptautinis oro uostas laikinai nukreipia atvykstančius skrydžius (...) kol padėtis pagerės“, – sakė Dubajaus oro uosto atstovas ir pridūrė, kad lėktuvams išskristi leidžiama. Anksčiau jis perspėjo, kad keliai aplink oro uostą užlieti, ir paragino keleivius naudotis viešuoju transportu.

Prieš tai oro uosto veikla buvo sustabdyta 25 minutėms ir paskui vėl atnaujinta. Socialinėje žiniasklaidoje išplito vaizdai, kaip lėktuvai rieda per stovintį vandenį. Panašūs vaizdai buvo ir visame Dubajuje bei kitur JAE, dykumų šalyje, labiau garsėjančioje sausu klimatu ir intensyviu vasaros karščiu.

Buvo apsemti pagrindiniai prekybos centrai „Dubai Mall“ ir „Mall of the Emirates“, bent vienoje Dubajaus metro stotyje vanduo siekė iki kulkšnių. Visuose JAE buvo uždarytos mokyklos, jos greičiausiai neveiks ir trečiadienį, nes prognozuojama, kad audros nesiliaus.

JAE ir Omano vyriausybės jau anksčiau įspėjo, kad klimato kaita gali sukelti daugiau potvynių. Bahreiną taip pat užklupo smarkus lietus ir potvyniai, naktį griaudėjo perkūnija ir žaibavo. Audros neaplenkė kai kurių Kataro rajonų ir praūžė Omane, ten sukėlė mirtinus potvynius, atkirtusius dešimtis žmonių.

Antradienį aptikus vaiko kūną, žuvusiųjų skaičius padidėjo iki 18, du žmonės dingo, Omano naujienų agentūrai pranešė tarnybos. Devyni moksleiviai ir trys suaugusieji žuvo, kai staigus potvynis nunešė jų transporto priemones, sekmadienį pranešė naujienų agentūra.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją