Antradienį policija pranešė mananti, jog praėjusį ketvirtadienį trijuose Londono metropoliteno traukiniuose ir dviaukščiame autobuse susisprogdino pakistaniečių kilmės musulmonai, gimę ir užaugę Didžiojoje Britanijoje. Per šiuos išpuolius žuvo mažiausiai 52 žmonės.

Saugumo ekspertai teigia, kad šie savižudiški išpuoliai leidžia daryti prielaidą, jog jų organizatorius vis dar gali slapstytis.

BBC teigimu, ieškoma žmogaus, turinčio tam tikrų sąsajų su ketvirtadienio atakų vykdytojais, o ne vieno iš sprogdintojų, kuris neva galėjo likti gyvas.

Policija kol kas nepatvirtino šio pranešimo.

Tuo tarpu Lenkijos pareigūnai trečiadienį pradėjo tirti Lenkijos rytiniame Liublino mieste gyvenančio brito galimus ryšius su praeitos savaitės sprogdinimais Londone.

Pakistano tautybės asmeniui jokie kaltinimai kol kas nepateikti, lenkų pareigūnai taip pat nerado pagrindo jį įkalinti, pranešė Lenkijos ABW saugumo tarnybos atstovė spaudai Agata Studenny.

Vis dėlto byloje jau surinkti įrodymai neleidžia ABW tyrėjams atmesti galimybės, jog jis gali būti susijęs su ekstremistais, sakė pareigūnė.

Ji atsisakė pateikti daugiau detalių, tačiau patvirtino, kad vyras šiuo metu yra Liubline, Rytų Lenkijoje, jam nedraudžiama palikti valstybę.