V.Gaisionokas taip pat pacitavo balandžio 19-ąją pasakytus Baltarusijos prezidento Aleksandro Lukašenkos žodžius iš metinio pranešimo, kad Baltarusija - suvereni civilizuota valstybė, vykdanti savarankišką, tvirtą ir tikrai nacionalinę politiką.

"Mes - ne figūros kažkieno žaidime. Ir ne pėstininkai šachmatų lentoje. Netgi didelėje", - priminė viceministras prezidento žodžius.

JAV valstybės sekretorė C.Rice pavadino Baltarusiją paskutine diktatūra Vidurio Europoje. Anot politikės, "Baltarusija nublokšta atgal dėl dabartinio režimo prigimties, jos neįmanoma kur nors integruoti".

Tuo tarpu Baltarusijos parlamento aukštųjų rūmų Tarptautinių reikalų ir nacionalinio saugumo komiteto pirmininkas Nikolajus Čerginecas vertina JAV valstybės sekretorės Condoleezzos Rice pareiškimus dėl Baltarusijos kaip raginimą nuversti valdžią šalyje.

"Tai raginimas nuversti valdžią suverenioje valstybėje, grįžimas į šaltojo karo laikus", - ketvirtadienį pažymėjo N.Čerginecas. "Pasaulyje atsirado nemažai politikų, kurie stumia pasaulį labai pavojingų padarinių link", - mano senatorius.

Drauge jis pažymėjo, kad "laisvė, pavyzdžiui, Jungtinėse Valstijose neleidžia užsimoti prieš šalies suverenumą". "Tu JAV gali daryti tai, ką nori. Tik neliesk valdžios", - aiškino N.Čerginecas.

Drauge jis paragino nepervertinti C.Rice pareiškimų. "Moteris, kuriai svaigsta galva nuo valdžios, pavojinga būtybė. Bet nereikia jos pervertinti", - sakė Baltarusijos parlamentaras. N.Čerginecas taip pat priminė, kad anksčiau pasirašytoje branduolinio ginklo išgabenimo iš Baltarusijos sutartyje Jungtinės Valstijos yra prisiėmusios saugumo ir valdžios stabilumo šioje šalyje garantijas.