Dabartinis liberalų ir krikščionių karas tolygus nuosaikiajam totalitarizmu, teigia J. T. Kuhneris. Pavyzdžiui, Deivenporto miesto (Ajovos valstija, JAV) merija išbraukė iš kalendoriaus Didįjį Penktadienį, šį sprendimą pagrįsdama tuo, kad neva ši šventė nesuderinamas su Bažnyčios ir valstybės atskyrimu. Šis srendimas buvo atšauktas, tačiau ginčas liudija: „kairieji tvirtai nusprendė sunaikinti mūsų visuomenėje krikščioniškas šventes ir simboliką. Liberalai ketina sunaikinti tradicines vertybes ir išvaryti krikščionis į pogrindį“, - rašo autorius.

Be to, rašo autorius, Deivenporto gyventojai niekada nesiryžtų iš kalendoriaus išbraukti Ramadano. „Savisaugos instinktas ir bailumas neleistų jiems atakuoti kai kurių religijų.“ O krikščionys, anot jo, yra lengvas laimikis: jie netiki džihado ar savižudžių teroristų būtinybe. Liberalai suvokia, kad krikščionybė yra neapsimestinį taikingumą propaguojanti religija, todėl nebijo sistemingai jos juodinti.

O juk JAV tėvai-įkūrėjai pabrėždavo, kad konstitucinė respublika pagrįsta religine visuomene. „Mūsų pagrindinės laisvės kilo iš Visagalio Viešpaties, o ne valstybės. Todėl asmenybės teisė į gyvenimą, laisvę ir nuosavybę yra pagrindinė apsauga nuo valstybės valdžios, nes to, ką suteikė Dievas, negali atimti nei žmogus, nei režimas. Kai tik Amerika praras krikščionišką identitetą, ji neišvengiamai praras savo laisves“, – rašo autorius, tvirtindamas, kad kairieji progresyvistai nori sunaikinti pamatinius Amerikos institutus – konstituciją, kapitalizmą, suverenitetą ir šeimą.

„Todėl jie ir paskelbė karą krikščionybei“ – daro išvadą J. T. Kuhneris, ragindamas krikščionis nusimesti apatiją ir be kompromisų pasipriešinti tiems, kurie žemina krikščioniškąjį paveldą.