V.Putinas rugsėjo 1 dieną turėtų atvykti į Gdanską dalyvauti Antrojo pasaulinio karo pradžios 70-mečio minėjimo renginiuose. Pasak lenkų žiniasklaidos, minimu lėktuvu skrido premjerą aptarnaujantis personalas, vairuotojai apsaugininkai.

Tinklalapyje eFakt.pl pažymima, kad kol kas nenustatyta, kas kaltas dėl šio įvykio - lėktuvo pilotai ar Lecho Walesos oro uosto dispečeriai.

Incidentas su Rusijos lėktuvu Gdansko oro uoste nepakenks Putino vizitui, ramino jo atstovas

Gdansko oro uoste penktadienį įvykęs nežymus incidentas su Rusijos lėktuvu neturės įtakos ministro pirmininko Vladimiro putino vizitui Lenkijoje, sakė šeštadienį premjero atstovas spaudai Dmitrijus Peskovas radijui "Echo Moskvy".

"Šis incidentas visiškai nežymus ir niekaip negali paveikti premjero vizitui ir, žinoma, jo programai", - tvirtino jis ir pareiškė, jog "ažiotažas, kurį dėl to sukėlė lenkų žiniasklaida, visiškai nepateisinamas".

Jis pavirtino, kad penktadienį Gdansko oro uoste nutūpęs lėktuvas, kuriuo atskrido V.Putino vizito rengimo grupė, užkabino sparnu vieną apšvietimo stulpą.

"Bet juk tai ne premjero lėktuvas, ten nebuvo ir negalėjo būti premjero", - aiškino D.Peskovas.

"Tūpimas vyko normaliu režimu, tik tiek kad mašina, kuri vedė lėktuvą, pažymėjo klaidingą trajektoriją lėktuvui judant perone ir lėktuvas nežymiai užkabino apšvietimo stulpą. Stulpas nebuvo pažeistas, nežymūs pažeidimai ir lėktuvo sparne", - tęsė V.Putino atstovas.

Beje, Rusijos premjero vizito išvakarėse visuomenės nuomonių centro "GfK Polonia" dienraščiui "Rzeczpospolita" surengta apklausa parodė, kad dauguma lenkų norėtų išgirsti V.Putino atsiprašymą dėl sovietų kariuomenės invazijos į Lenkiją 1939 metų rugsėjo 17 dieną. Tokią nuomonę reiškė 76 proc. apklaustųjų, priešingą - 18 proc., 6 proc. sakė neturį nuomonės šiuo klausimu.