Anot B. Zypries, vaiko gerovė homoseksualiose („vaivorykštinėse”) šeimose yra saugoma taip pat, kaip ir kitose „formaliose šeimose”, ir tos pačios lyties partneriai nėra a priori blogi tėvai.

Ministrė pareikalavo, kad Vokietija prisijungtų prie Europos susitarimo dėl įvaikinimo, pagal kurį homoseksualams leidžiama įsivaikinti.

Šį pareiškimą B.Zypries padarė pristatydama Šeimos tyrimų instituto prie Bambergo universiteto atlikto tyrimo dėl vaiko padėties homoseksualiose šeimose rezultatus. 

Naujausiais duomenimis, Vokietijoje yra apie 16 tūkst. vaikų, gyvenančių su tos pačios lyties tėvais. 2200 vaikų gyvena homoseksualų šeimose, kurios yra oficialiai užregistruotos civilinės metrikacijos skyriuje.

Pagrinde „vaivorykštines šeimas” sudaro dvi moterys. Šeimų, kuriose abu tėvai yra vyriškos lyties, yra daug mažiau (5,5 proc.). Remiantis tyrimo rezultatais, vaikai, augantys homoseksualiose šeimose, vystosi ne blogiau, nei gyvenantys tradicinėse šeimose.

Kaip pažymi DW-WORLD, 47 proc. vaikų liko tokiose šeimose nuo buvusių heteroseksualių santuokų, kita dalis (45 proc.) - gimė pasinaudojus dirbtiniu apvaisinimu ir tik nedidelė dalis vaikų buvo įvaikinti.