Nepatvirtintais duomenimis, juodo „Suzuki“ markės automobilio vairuotojas bandė įsirėžti į karalienę vežusį atvirą autobusą, tačiau nepataikė. Jis pralaužė apsauginę tvorelę, rėžėsi į žmones, o po to atsitrenkė į paminklą.

Pagal kitą versiją vairuotojas prarado sąmonę už vairo arba nesuvaldė automobilio.

Incidentas įvyko Apeldoorno mieste per nacionalinę Karalienės dienos šventę.

Pasak įvykį mačiusio "Associated Press" korespondento, mažas juodas automobilis dideliu greičiu lėkė link karališkojo autobuso, ir prasilenkęs su juo vos už kelių metrų rėžėsi į akmeninį paminklą.


Išvertęs policijos pastatytą užtvarą, už kurios penkiomis ar šešiomis eilėmis stovėjo žmonės, automobilis griovė juos, kai kurie nuo smūgio išlėkė į orą. Minia susirinko stebėti, kaip karališkoji šeima važiuoja į Het Loo rūmus.

Neaišku, kaip šis automobilis atsidūrė parado zonoje, kuri buvo iš anksto uždaryta bet kokiam eismui.

Policininkai ištraukė jo vairuotoją ir įkėlė jį į greitosios pagalbos mašiną. Kiti pareigūnai teikė pagalbą nukentėjusiems, kai kurie jų išvežti į ligoninę.

Nelaimę sukėlusį automobilį patikrino sprogmenų specialistai su šunimis. Po to specialia metalo pjovimo įranga nukėlė automobilio stogą, kad galėtų kruopščiau patikrinti.

Per Olandijos televiziją rodyta, kaip sosto įpėdinis princas Willemas-Alexanderas su žmona bei princesė Maxima pakilo iš savo vietų atvirame autobuse ir nustebę stebėjo incidentą. Maxima ranka užsiėmė burną, matyt, apimta siaubo.

Autobusui nekliuvo, nenukentėjo ir kortežas. Vienas policininkas išsisuko nuo smūgio nušokdamas nuo dviračio.

Apeldorno meras Fredas de Graafas paskelbė, jog oficialūs šventės renginiai nutraukiami. Taip pat padaryta ir Roterdame, tikriausiai taip bus pasielgta ir kituose miestuose.

Šimtai tūkstančių žmonių trečiadienį vakare suplaukė į didžiuosius Olandijos miestus švęsti Karalienės dieną. Iš tikrųjų ši diena yra Beatrix motinos karalienės Juliana'os gimtadienis, tą pačią dieną (balandžio 30-ąją) 1980 metais Juliana atsisakė sosto savo dukros labui.